Programma > 30 jaar coStA

coStA is jarig! Drie decennia, dat roept om drie feestweekends van jewelste.

Het hele gebeuren is méér dan een verjaardag vieren. We zwaaien ook het oude coStA-gebouw uit, dat tijdelijk de deuren sluit voor renovatie. Dus geven we er ongeremd een flinke lap op. Samen met jullie en iedereen die het centrum deed leven als bezoeker, vrijwilliger, bezieler en zo veel meer. Kom mee plezier maken en terugkijken op een rijke geschiedenis.

Don Vitalski's Parochie van Miserie: een Sint-Andries revue

30 jaar coStA | met Jenne Decleir, Slongs, Deborah Ostrega, Ernst Löw, Kevin Gijbels en anderen.

vr 10 mei 2024 - 20.00 uur

Buurthelden en supersterren passeren in een wervelwind wonderlijke theater-acts, van goochelshows en burleske dans tot new wave muziek, buikdans, comedy en opera, vakkundig aan elkaar gesoldeerd. Dit alles doorspekt met een live quiz, een tombola en een cursus knuffelwerpen.

Don Vitalski's Parochie van Miserie: een Sint-Andries revue

30 jaar coStA | met Jenne Decleir, Herman Brusselmans, Geert Hautekiet, Geert Beullens, Kevin Gijbels en anderen.

za 11 mei 2024 - 20.00 uur

Buurthelden en supersterren passeren in een wervelwind wonderlijke theater-acts, van goochelshows en burleske dans tot new wave muziek, buikdans, comedy en opera, vakkundig aan elkaar gesoldeerd. Dit alles doorspekt met een live quiz, een tombola en een cursus knuffelwerpen.

Sloopfest: Bar Costa XL

30 jaar coStA | met Vandal X, Dendermonde, Borokov Borokov, DJ's Sofie Engelen & The Captain en anderen.

za 18 mei 2024 - 18.00 uur

Afgelopen jaren was Bar Costa een vaste waarde in het programma. Concerten met gevestigde namen en opkomend talent, steeds met een stevige hoek af: een heus stukje coStA-DNA. Maak je borst al maar nat voor een extra vette XL-editie: 2 zalen 7 bands en een afterparty.

Hoera en adieu!: Buurtfeest en familiedag

30 jaar coStA | met Geert Beullens, Maud Vanhauwaert, Dagdiscoo, Betonne Jeugd, The Bonnie Blues

zo 26 mei 2024 - 13.00 uur

Kom gezellig iets drinken terwijl een bakfiets-disco en een vro(uwe)lijk muziektrio de sfeer zetten. Maak een nostalgische rondgang in coStA en tik één van de memorabilia op de kop in de veiling. De hele middag is er pret voor het hele gezin met animatie en een grappige kindervoorstelling.

Film: Home Street Home

30 jaar coStA | Betonne Jeugd & regisseur Sinan Tabanli

zo 26 mei 2024 - 16.30 uur

Home Street Home geeft een inkijk in het leven van jongeren in dak- en thuisloosheid. Door de ogen van een sociaal werker volgt de film vier verhalen, vier perspectieven, die met elkaar verweven zijn.

Potluck BBQ

30 jaar coStA | Breng je favoriete gerecht mee om te delen!

zo 26 mei 2024 - 17.00 uur

Schuif gezellig mee aan voor de heerlijke barbecue van het buurtfeest. Wij roosteren de lekkerste stukjes vlees, halal vlees en vegetarische alternatieven op de grill. Wie een zelfgemaakt bijgerecht meebrengt om te delen, krijgt een fikse korting.

Het collectief Beleg

Kunstenaars nemen coStA over

Vanaf 2 mei opent coStA haar deuren voor artistiek geweld! Lokale grafici, schilders, beeld- en woordkunstenaars toveren het gebouw om tot een dynamisch kunstwerk, vanbinnen en vanbuiten. Je bent welkom om een diverse mix van kunst te ontdekken, van bonte muurschilderingen tot boeiende sculpturen. De creaties zijn tijdelijk vanwege de aanstaande renovatie. Kom genieten van deze unieke en vluchtige momenten van schoonheid voordat ze voorgoed verdwijnen. De werken die we toch kunnen behouden, veilen we op het buurtfeest voor het goede doel.

Kunstenaars kunnen nu nog inschrijven tot 10 april.