programma

Amateur aquarel club - beginners en gevorderden

door prof. Teresa Zamora

vr 25 jan 2019 tot vr 5 apr 2019

elke vrijdag van 10 tot 12 uur

Mondayitis

Foyerconcert Croque Musique

vr 25 jan 2019 - 12.00 uur

Mondayitis staat voor een eigen, eerlijke, intense stijl. Het echte gevoel primeert, en staat ver weg van ‘designrock’. Af en toe met een donker randje, dat wel, maar net zo vaak met een flirterig motiefje.

Expo 'De tand des tijds'

door Daisy Bertels

vr 1 feb 2019 tot wo 27 feb 2019

Wat gebeurt er met leegstaande huizen, fabrieken, theaters en ziekenhuizen? Rust keert weer op een plek die ooit levendig was. De natuur eist haar plaats terug op. De verf bladdert af. Daisy's foto's geven inkijk in dat waar we anders aan voorbij gaan. Plaatsen waar het verval schoonheid achterlaat.

Iedereen zingt !

zangtraject voor kinderen 6-12 jaar, elke wo 16 tot 17u

wo 6 feb 2019 tot wo 1 mei 2019

Hou je van muziek? Vind je zingen leuk? Kom meedoen! We leren samen met een coach leuke liedjes uit de hele wereld. Na tien weken oefenen, treden we op zondag 5 mei samen met heel veel andere kinderen op in de Singel.

Tom Zingt Taal

door Tom Clement

do 7 feb 2019

10u & 13.30u - Een liedjesconcert voor volwassenen die Nederlands leren. Ben je leerkracht Nederlands? Kom dan kijken en meezingen met je klas.
volzet

Deer Diana - De Antwerpse première

Pascale Platel

vr 8 feb 2019 - 20.00 uur

Deer Diana, gij goddelijke prooi, hoe is het in godsnaam zover kunnen komen? Ik ken Diana van op school. We wilden alle twee dolgraag kleuterleidster worden en les geven aan de freubels. We hadden alle twee een eetprobleem, maar we wisten het niet van elkaar. We dachten gewoon dat we normaal waren.
volzet

NEEMA

Foyerconcert Croque Musique

vr 15 feb 2019 - 12.00 uur

NEEMA deint op zeeën van jazz, gospel, blues en folk. Een stem nu eens breekbaar, dan weer bluesy en een pianist met het hart op de toetsen bewandelen samen het uitgepuurde pad. NEEMA raakt, kraakt, havent, heelt en bespeelt noot voor noot de weemoedige ziel.

Matineeconcert Didier

Franse chansons

zo 24 feb 2019 - 15.00 uur

Didier presenteert een repertoire van Franse chansons, ballades en crooners: onvergetelijke melodieën die u ongetwijfeld kan meezingen! Zijn warme stemtimbre zal ook de gevoelige snaren raken met ingetogen, serene nummers die de tand des tijds hebben doorstaan.

Expo 'Onopzettelijk? Ongewild!'

door Zena Van den Block en Constant Aline

vr 15 mrt 2019 tot vr 5 apr 2019

Zena en Constant verdiepen zich beiden in hun eigen blikveld. Binnen een afgebakende werkwijze documenteren zij het onopzettelijke en/of ongewilde. Constant Aline patrouilleert onderweg op straat en Zena snort hiervoor koopjessites af om ironische beelden op te pikken. Echte blikvangers!

Irish Pub Night

Vier mee St. Patrick's Day

vr 15 mrt 2019 - 20.00 uur

Het Stadsmagazijn wordt voor één avond een Ierse Pub. Verklaar jezelf 'Irish for the day'! Kom een Guinness proeven, smul Ierse hapjes en geniet van een live optreden met opzwepende Ierse folkmuziek.

Film en fotografie boekenmarkt

door Passages

vr 22 mrt 2019 tot za 23 mrt 2019

vr 16-20u en za 12-16u - Een tweedehands boekenmarkt over film en fotografie.

Leonore

Foyerconcert Croque Musique

vr 22 mrt 2019 - 12.00 uur

Leonore is de groep en het alter ego van de Brusselse singer-songwriter Chloë Nols. Hun intieme, dromerige popsongs zijn diep melancholisch, en bieden troost in al hun kwetsbaarheid. ‘Chloë creëert mooie melodieën, waarin licht en duisternis elkaar afwisselen (…) ' (Knack Focus)

Wat (niet) weg is

Fien Leysen

za 30 mrt 2019 tot zo 31 mrt 2019

Een multimediale voorstelling over gemis, het menselijke geheugen, en wat er overblijft van de dingen die voorbij gaan. Elke toeschouwer krijgt de kans om het verhaal alleen te beleven, aan de hand van desktopbeelden, interviews, en een persoonlijke vertelling.

The Beatles Nederlandstalig

met De KeaVers

vr 5 apr 2019 - 20.00 uur

Luister naar The Beatles in een Nederlandstalig jasje. De KeaVers vertalen de liedjes op een eigenzinnige manier, met respect voor de originele boodschap en sfeer. Ze vertellen het succesverhaal van de band, van het prille begin tot het einde.

In het tuinhuis (In the summerhouse - Jane Bowles)

theatervoorstelling - door theater Vonk

vr 26 apr 2019 tot zo 28 apr 2019

Molly vlucht vaak weg in het tuinhuis, om te ontsnappen aan de verpletterende woorden van moeder Gertrude. Kostganger Vivian wordt Molly's rivale. Gertrude trouwt en laat Molly alleen achter. Vivian's dood en de mislukking van Gertrude's huwelijk schudden de emotionele kaarten flink door elkaar.

Combo Royal

Foyerconcert Croque Musique

vr 26 apr 2019 - 12.00 uur

Een nieuw geluid: trek de gordijnen opzij, gooi de ramen open en draai de volumeknop stevig naar rechts! Wij presenteren u Combo Royal, een Nederlandstalige band die hoofd, hart en buik wil aanspreken met roots, blues en andere uit het goede hout gesneden muziek.

Verhalen zijn werelderfgoed

door De Verhalenwerf

zo 28 apr 2019 - 14.00 uur

Verhalen zijn werelderfgoed, vertellen is een vak. Op Erfgoeddag 2019 brengen interculturele vertellers wereldverhalen van de meestervertellers Sotigui Kouyaté, Yoshi Oida, Nasreddin Hodja, Jean-Claude Carrière en Wannes Van De Velde.

Paris Texas

Foyerconcert Croque Musique

vr 24 mei 2019 - 12.00 uur

Waan je op roadtrip in de USA! Paris Texas brengt americana, traditionele bluegrass en countrymuziek. Steeds met oog voor herkenbaarheid en melodie. Met een steady groove, hot picking en verfijnde samenzang tilt de band de songs naar een hoger niveau.

DadaWaves

Foyerconcert Croque Musique

vr 28 jun 2019 - 12.00 uur

Het debuutalbum van DadaWaves werd uitstekend gesmaakt op Radio 1 en 2. Met z’n karaktervolle arrangementen en kleurrijke melodieën, in schril contrast met de satirische lyrics, is DadaWaves een absolute aanrader voor liefhebbers van frisse, meerlagige psychedelische popmuziek!