programma

Herbeluister het beste van Bloemen noch Kransen

Episode 3: Pieter-Jan De Smet eert Chuck Berry (maart 2019)

wo 1 jul 2020 tot di 14 jul 2020

Grijp nu je unieke kans om het beste van 'Bloemen noch Kransen' te herbeleven! In zes episodes, die elk maximum een paar weken online blijven, nemen we je mee langs de muzikale hoogtepunten van deze eervolle concertreeks. En dit de hele zomer lang!

Sport- en cultuurweek - ZOMERVAKANTIE JULI

voor kinderen van 6 tot 12 jaar

ma 6 jul 2020 tot vr 10 jul 2020

Heb je zin in een week plezier beleven en vrienden maken ? Sporten, ravotten, creatief bezig zijn? Kom dan naar de sport- en cultuurweek !
volzet

La Valise

Foyer- en terrasconcert Croque Mondial

wo 8 jul 2020 - 12.00 uur

Dit etno-folkduo koestert de furieuze wens om je mee te nemen op reis. Begeleid door viool en accordeon, hun onafscheidelijke reisgezellen, zingen ze in een tiental verschillende talen. Met humor en veel liefde geven deze dames op aanstekelijke wijze hun passie voor muziek uit Europa en elders door.

Atelier houtsnijden

door Elke Lemmens - Hausgemacht

do 9 jul 2020 tot do 16 jul 2020

2 keer op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur - Hausgemacht neemt je mee in de wereld van het houtsnijden. We starten met een stammetje vers hout, gaan zagen, klieven en kappen om daarna de snijmessen (duimmes, lepelmes) te leren gebruiken. Wie wil kan ook starten met een voorgesneden vorm.
volzet

Doe niet zo Sapiens

met Tom Van Bauwel, Robby Cleiren, Gert Jochems, Michael Pas, Hans Van Cauwenberghe en Gerrit Dragt

do 9 jul 2020 - 19.30 uur tot zo 2 aug 2020 - 21.00 uur

Twee jager-verzamelaars komen na 20 000 jaar bij u op bezoek. Ze confronteren u op uitdagende en humoristische wijze met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. Zijn we nu echt zoveel gelukkiger dan toen?

Atelier houtsnijden - herhaling wegens succes

door Elke Lemmens - Hausgemacht

di 14 jul 2020 tot vr 17 jul 2020

2 keer: di 14 én vr 17 juli van 13.30 tot 16.30 uur - Hausgemacht neemt je mee in de wereld van het houtsnijden. We starten met een stammetje vers hout, gaan zagen, klieven en kappen om daarna de snijmessen (duimmes, lepelmes) te leren gebruiken. Wie wil kan ook starten met een voorgesneden vorm.

Kiléna

Foyer- en terrasconcert Croque Mondial

wo 15 jul 2020 - 12.00 uur

Maak kennis met de bolon, een traditionele West-Afrikaanse harp met snaren en een drum. Bolonspeler/zanger Coka en saxofonist Yves creëren een bijzonder samenspel waarin subtiele Afrikaanse ritmes samenvloeien met Europese vibes. Laat je meevoeren en inspireren door hun bezieling.

Boekenmarkt

door Passion4books

vr 21 aug 2020 tot za 22 aug 2020

12-18u Een boekenmarkt over kunst, fotografie, (lokale) geschiedenis en antiquarische boeken.

Billy & Bloomfish

foyerconcert Croque Musique

vr 21 aug 2020 - 12.00 uur

Een concert van deze twee dames is het meervoud van samenzang en samenspel, twee prachtige krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip. 

Sport- en cultuurweek - ZOMERVAKANTIE AUGUSTUS

voor kinderen van 6 tot 12 jaar

ma 24 aug 2020 tot vr 28 aug 2020

Heb je zin in een week plezier beleven en vrienden maken ? Sporten, ravotten, creatief bezig zijn? Kom dan naar de sport- en cultuurweek !

Bateau Feu

foyerconcert Croque Musique

vr 11 sep 2020 - 12.00 uur

Bateau Feu is jouw lichtbaken in woelige tijden! De muziek van dit viertal richt zich simultaan tot je brein, hart en heupen. Ze verwennen je met gipsy-swing, Wannes Van de Velde, oude jazz-standards, musette en eigen nummers.

Bad Woman

Julie Cafmeyer & De Studio

vr 2 okt 2020 - 20.00 uur

Julie deelt openhartig haar liefdeservaringen in verre landen. Haar westerse witheid maakt haar begeerlijk, en dat levert verwarrende privileges op. Een feest of een bron van schaamte? Stand-up comedy met een aangename zucht naar het onderzoeken van ongemakkelijke situaties. Wrang, rauw en poëtisch.

Tom Zingt Taal

door Tom Clement

vr 9 okt 2020

10.30u & 13.30u - Een liedjesconcert voor volwassenen die Nederlands leren. Ben je leerkracht Nederlands? Kom dan kijken en meezingen met je klas.

Tiny Oak

foyerconcert Croque Musique

vr 23 okt 2020 - 12.00 uur

Een kleurrijke reis door de liederen van de wereld. Tiny Oak neemt je mee op een muzikaal avontuur, van de Malinese woestijn naar de Armeense graslanden, van Transylvanië naar Dixieland, van Björk naar Nick Drake.

Belpop Bonanza Tura Special (try -out)

Een theater special over ‘all things Tura’ met Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing

za 31 okt 2020 - 20.00 uur

Will Tura wordt 80. De heren van Belpop Bonanza eren de keizer van het lichte lied met een theatershow. Met daarin: heel veel muziek, geweldige verhalen en facetten van de Vlaamse grootmeester die onderbelicht zijn gebleven. Met de goedkeurende stempel van… Will Tura. 

Soe Nsuki

Comedyshow 'Soetopia' - met voorprogramma door Jade Mintjens

do 5 nov 2020 - 20.00 uur

De ultieme feel good show! Soe neemt je mee op reis door het onvoorspelbare landschap van Soetopia, het land der eeuwige positiviteit. De glazen zijn er overvol maar ook tegenslag heeft zijn plaats. Wordt er gelachen? Ja! Wordt er geweend? Ja! Wordt er geld uitgedeeld? Misschien!

Matineeconcert TARARA BOUM !

Franse chansons door Saint-Marteau & Pauline

zo 15 nov 2020 - 15.00 uur

Parijs. 1900. De belle époque. Cabarets, café-concerts en music-halls rijzen als paddenstoelen uit de grond. Saint-Marteau en Pauline wagen zich aan het rijke repertoire van toen. Chansons die ontroeren. Chansons die doen lachen. Chansons van nu en altijd.

Crashtest Ibsen: pijler van de samenleving - verplaatst naar Permeke in februari 2021

door theater Vonk

do 19 nov 2020 tot zo 22 nov 2020

Welkom in Noorwegen, met zijn fjorden en vreedzame gemeenschappen. Of niet? Als scheepsbouwer Karsten bezoek krijgt uit Amerika, wordt het ene schandaal na het andere onthuld. Ibsen pookt eerst het conflict op, om dan verschrikt toe te kijken hoe de personages zelfstandig verder evolueren.
verplaatst

Philip King (UK)

foyerconcert Croque Musique

vr 27 nov 2020 - 12.00 uur

Singer-songwriter Phil King is de muzikale drievuldigheid in één. Gezegend met een mooi, bezield stemgeluid. Voorzien van fijne, behendig spelende handen. Begiftigd om elegante, krachtige teksten te schrijven. 

Wigbert

Wij twee

zo 29 nov 2020 - 15.00 uur

Natuurlijk kent u ‘Ebbenhout Blues’, het was zijn grootste hit. Zeventien jaar later is Wigberts stem gepokt-gemazeld-nog warmer geworden, perfect voor zijn eigen stijl van pop, blues in de beste New-Orleans traditie en zwierige funk. Authentieker wordt rootsmuziek in het Nederlands niet gemaakt!

Bloemen noch kransen - Franky De Smet-Van Damme (Channel Zero) eert Bon Scott (AC/DC)

met The Moonlovers & Niels Verheest. Presentatie: Herwig Verhovert

wo 9 dec 2020 - 20.00 uur

Concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. The Moonlovers & Niels Verheest staan de centrale gast muzikaal bij. Herwig Verhovert wijdt je in in het werk en leven de betreurde artiest.

Sofia Talvik (Zweden)

foyerconcert Croque Musique

vr 18 dec 2020 - 12.00 uur

Sofia creëerde een eigen genre binnen de folkmuziek: de Scandinavische traditie smaakvol overgoten met een saus Americana. Als een sirene uit de koele Noordzee zingt ze melancholische songs met hier en daar een sprankeling.