programma

Expo aquarel

door cursisten van prof. Teresa Zamora

di 8 nov 2022 tot vr 16 dec 2022

Leerlingen tonen hun werken in de foyer.

Expo 'Dementie anders bekeken’

door De Herinneringskoffer

di 22 nov 2022 tot do 22 dec 2022

“Kijk anders naar personen met dementie en maak zo elke dag voor hen het verschil."

Straks gaat het jenever sneeuwen

Marcel Vanthilt, Leen Diependaele & Gaetan La Mela

vr 9 dec 2022 - 20.00 uur

Jenevergedichten van het Hasselts Jenevermuseum omgetoverd tot hedendaags frisse muzieknummers. Een ode aan de drank, een luid loflied, maar tevens een kritische blik op drankzucht en wat het allemaal aanricht. 'Geniet maar met mate', voegen wij eraan toe en daarom trakteren we u op 1 jeneverke!

Kerstdrink Jingle Bells

Ambiance, lekkernijen en livemuziek!

vr 16 dec 2022 - 14.00 uur

14 tot 20 UUR - Vier met ons mee,‘Jingle all the way’! Kom je vingers en duimen aflikken aan lekkernijen op ons oergezellig terras. En er is meer… trio CocktailShakers komt jullie muzikaal verwennen met jazzy covers van kerstklassiekers en feesthits. Blink je dansschoenen al maar op!

BLAFWAF ZKT.

foyerconcert Croque Musique

vr 27 jan 2023 - 12.00 uur

Blafwaf: Ze blaffen wel maar bijten niet! Kleinkunstcabaret van de bovenste plank. De eenvoud van de dagdagelijkse banaliteit in combinatie met een veelvoud van snaren en percussie vormt de basis van hun pretentieloos humorconcert.

Kat op een heet zinken dak

door theater Vonk

vr 3 feb 2023 tot zo 5 feb 2023

De hele familie viert de 65ste verjaardag van Big Daddy. De feestelijkheden ontaarden in een tragikomisch familiedrama: geheimen komen in het volle licht, niets wordt nog verzwegen, geld en hebzucht spelen hun rol en hoop verdwijnt in de coulissen, daar waar de dood geduldig zijn beurt afwacht.

Mia Kermis - miniatuurvoorstelling

Stefanie Claes (Lucinda Ra) - matinee voor volwassenen - kinderen 10+ welkom

za 11 feb 2023

14:00 UUR & 16:15 UUR Op een unieke manier vertelt Stefanie Claes het verhaal van een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen welkom zijn.

WA ZANG WA KLANK

foyerconcert Croque Musique

vr 17 feb 2023 - 12.00 uur

Een hulde aan Wannes Van de Velde. Dirk Poel, goede vriend en jarenlang huisgenoot van Wannes, weet als geen ander de muzikale poëzie te vatten in zijn virtuoze gitaarspel. Met Remko Van Damme brengt hij nummers in de puurste vorm zoals Wannes het vanuit de volksmuziek heeft geleerd.  

Funny Faces (6 tot 12 jaar)

workshop in het kader van de Jeugdboekenmaand -thema 'Geluk'

zo 12 mrt 2023 - 14.45 uur

van 14u45 tot 16u45 - We ontdekken samen hoe een masker ons gezicht verandert en we er helemaal anders door gaan uitzien. Met bonte kleuren en gekke knipsels maken we er echte kunstwerkjes van waar we helemaal vrolijk van worden. Met deze maskers voor lachebekjes is het lachen geblazen!

Riet & Roy - matineeconcert

de mooiste duetten

zo 12 mrt 2023 - 15.00 uur

Riet & Roy zingen de mooiste duetten. Nederlandstalige, bekend en in een ander jasje, maar evengoed vertalingen van Engelstalige en Franse klassiekers. Geflankeerd door twee prachtmuzikanten, ontdekken ze samen met het publiek een aantal pareltjes.

Doctor Millar (Ierland)

foyerconcert Croque Musique

vr 17 mrt 2023 - 12.00 uur

Een Ierse artiest, net op St Patrick's day, een beter moment kon niet! Authentieke, ingetogen folk, donker en melodieus met invloeden van roots muziek.  

Zachary Lucky (Canada)

foyerconcert Croque Musique

vr 21 apr 2023 - 12.00 uur

Zachary Lucky is ontegensprekelijk een old-school country-artiest. Gewapend met een pracht van een baritonstem, robuust en warm tegelijk, doet hij denken aan een jongere Richard Burkner of Doug Paisley. Als een meesterverteller vertolkt hij herkenbare, universele emoties.  

Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens

za 29 apr 2023 - 20.00 uur

Dartelend ging Nele door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook... Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele.

Queens

cabaretvoorstelling door Wim Claeys

wo 17 mei 2023 - 20.00 uur

Hoe gaat het er aan toe onder het dak van een alleenstaande papa met 4 opgroeiende dochters? Eén dak met daaronder vier Queens en één koning? Of is de koning de nar? Een grappige show vol pogingen om het goed te doen. Gespeeld, gezongen en verteld door Wim: joviaal, meeslepend, onnozel, ontroerend.