programma

Reiziger zonder bagage

theatervoorstelling - door theater Vonk

vr 20 apr 2018 tot zo 22 apr 2018

Beslis je zelf wat je uit je verleden meeneemt en en wat je vergeet ? Kan je aan je verleden ontkomen ? Frank is in de oorlog zijn geheugen kwijtgeraakt. Na een lange zoektocht blijkt hij 'Jacques' te zijn: in het verleden een gewelddadig individu. Kan Frank de confrontatie met Jacques aan ?

Infomoment: Dansfilm zoekt talent

Choreografe Philine Janssens, Stonewood & Verdonck en het district Antwerpen zoeken een crew én dansers voor een hedendaagse dansfilm voor 50-plussers.

vr 20 apr 2018 - 09.30 uur

Ooit al mee willen werken aan een kortfilm? Dan is het nu de moment! Gezocht: dansers, performers, figuranten, assistenten, locatieverantwoordelijken, runners, chauffeurs en natuurlijk ook mensen voor camera, licht, make-up, kostuum, catering,...

Con alma

Foyerconcert Croque Musique

vr 20 apr 2018 - 12.00 uur

Een jazz kwartet om u tegen te zeggen: Gitarist Walter speelde jaren klassieke jazz in Ierland. Bernard en Jo, op piano en contrabas, kennen elkaar van de Antwerpse Jazzstudio. Zangeres Marie volgde onder andere les bij Sofie en Tutu Puoane. Haar stem maakt het geheel helemaal af!

Bloemen noch kransen - Gregory Frateur zingt Nina Simone

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 25 apr 2018 - 20.00 uur

2ste editie van een concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. De muzikaal veelzijdige frontman van pop band Dez Mona vertolkt het repertoire van een invloedrijke artieste in de wereld van jazz, blues en R&B.
uitverkocht

Zielzoekers

Mokhallad Rasem/Theater Malpertuis en Toneelhuis

vr 27 apr 2018 - 20.00 uur

Begin 2017 verbleef de Iraaks-Belgische theatermaker Mokhallad Rasem in het asielcentrum van Menen. Hij sprokkelde er verhalen van de inwoners voor een solovoorstelling die hij ook zelf speelt. Op die manier hoopt hij de nieuwsfeiten een gezicht - en zo ook menselijkheid - te geven.
volzet

Letterenhuisfestival 'Ieder zijn Claus'

Boekenmarkt, muziekoptreden en lezingen: met slam poetry, jazz, Bert Ostyn en Fleur Van Groningen.

za 5 mei 2018 - 12.00 uur

Het Stadsmagazijn is één van de locaties van het Letterenhuisfestival, dit jaar in het teken van Hugo Claus. Tijdens deze literaire happening laten auteurs, acteurs en muzikanten de teksten van Claus weerklinken op verschillende plekken in de binnenstad.

Lenteconcert

Internationale liederen en Russische romances & ballades

wo 9 mei 2018 - 19.30 uur

Maak kennis met Russische folklore. Ludmila Pomoltseva, Jonathan & Sacha, Otrada, Tati Ana en Salome brengen Russische muziek met piano, gitaar, bajan, zang en dans.

Lies & Jeroen

Foyerconcert Croque Musique

vr 18 mei 2018 - 12.00 uur

Lies & Jeroen brengen een gevarieerd repertoire, van bloedmooi gearrangeerde kleine, intieme kleinkunstnummers tot opwekkende popfolk.

Bloemen noch kransen - Senne Guns zingt Freddie Mercury

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 30 mei 2018 - 20.00 uur

3ste editie van een concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. Indie popzanger Senne, die een MIA-nominatie kreeg, vertolkt het repertoire van de legendarische frontman van Queen, bekend om zijn flamboyante podiumpersoonlijkheid.

De Kleinste Revue van Vlaanderen

Vitalski, Ella Cynderella Vitalski, Veston en Bert Lezy

zo 3 jun 2018 - 15.00 uur

Vier feest met mensen uit je eigen buurt ! Een echte revue met coconut-danseres, DJ, goochelaar, liveband, bingo, quiz en comedy. Wat deze revue zo bijzonder maakt: ook lokale bekendheden en onbekendheden kunnen zelf op het podium hun ding doen. Zin om mee te doen ? Geef een seintje !

Leonore

Foyerconcert Croque Musique

vr 8 jun 2018 - 12.00 uur

Leonore is de groep en het alter ego van de Brusselse singer-songwriter Chloë Nols. Hun intieme, dromerige popsongs zijn diep melancholisch en bieden troost in al hun kwetsbaarheid.