programma

Het Tekenmagazijn - Portretcafé

tekensessies in de foyer

di 21 jan 2020 tot di 9 jun 2020

Dinsdag 20 tot 22 uur - Geniet je graag van een lekker drankje terwijl je een portret tekent?  Hou je van een fijne babbel in een omgeving waar je als artiest kan groeien? Wil je je laten inspireren door andere tekenaars? Spring dan zeker eens binnen!

Hans de Booij & Didier

Blijven

vr 6 mrt 2020 - 20.00 uur

Hans de Booij staat voor eeuwig in het collectieve geheugen gegrift als de vertolker van onverwoestbare hits zoals ‘Ik hou van alle vrouwen' en 'Annabel'. In eigenzinnige chansons, geïnspireerd door zijn non-conformistische manier van leven, bezingt hij de liefde, geweldloosheid en levensvreugde.

Workshop moderne kalligrafie

door Liesbet Merens

wo 11 mrt 2020 - 19.00 uur

In deze workshop leer je de basis van Moderne Kalligrafie. Je leert sierlijke letters schrijven met een spitse pen en inkt. We eindigen de spannende workshop met kleine illustraties om je quote helemaal af te maken.

Crashtest Ibsen: pijler van de samenleving

door theater Vonk

do 19 mrt 2020 tot zo 22 mrt 2020

Welkom in Noorwegen, met zijn fjorden en vreedzame gemeenschappen. Of niet? Als scheepsbouwer Karsten bezoek krijgt uit Amerika, wordt het ene schandaal na het andere onthuld. Ibsen pookt eerst het conflict op, om dan verschrikt toe te kijken hoe de personages zelfstandig verder evolueren.

Billy & Bloomfish

foyerconcert Croque Musique

vr 20 mrt 2020 - 12.00 uur

Een concert van deze twee dames is het meervoud van samenzang en samenspel, twee prachtige krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip. 

Demowoning Gezond (t)Huis

geleid bezoek door logo Antwerpen

wo 25 mrt 2020 - 12.45 uur

Een echte woning in de Keistraat is tijdelijk ingericht als 'demowoning' met ongezonde woon- en leefsituaties. Een gids leidt je rond en geeft tips hoe jij je eigen huis gezonder kunt maken.

Soe Nsuki

Comedyshow 'Soetopia'

vr 27 mrt 2020 - 20.00 uur

De ultieme feel good show! Soe neemt je mee op reis door het onvoorspelbare landschap van Soetopia, het land der eeuwige positiviteit. De glazen zijn er overvol maar ook tegenslag heeft zijn plaats. Wordt er gelachen? Ja! Wordt er geweend? Ja! Wordt er geld uitgedeeld? Misschien!

Reis door een magische wereld

interactieve, muzikale vertelling voor kinderen 6-10 jaar

za 4 apr 2020

Studenten aan het Antwerpse Conservatorium vertellen het verhaal van een prins met een missie. Zal hij samen met de kinderen de obstakels onderweg overwinnen? Een begeleidend duo harpisten zet letterlijk en figuurlijk een verrassende toon. Wist jij al dat je op een harp ook percussie kan spelen? 

Bloemen noch kransen - Franky De Smet-Van Damme (Channel Zero) eert Bon Scott (AC/DC)

met The Moonlovers & Niels Verheest. Presentatie: Herwig Verhovert

wo 22 apr 2020 - 20.00 uur

Concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. The Moonlovers & Niels Verheest staan de centrale gast muzikaal bij. Herwig Verhovert wijdt je in in het werk en leven de betreurde artiest.

Boekenmarkt

door Passion4books

vr 24 apr 2020 tot za 25 apr 2020

12-18u Een boekenmarkt over kunst, fotografie, (lokale) geschiedenis en antiquarische boeken.

De Gevleugelden

foyerconcert Croque Musique

vr 24 apr 2020 - 12.00 uur

De wind voert je mee op gevleugelde, melodieuze Nederlandstalige liedjes met invloeden van pop, folk en jazz. De bandleden zijn alle 4 uitstekende zangers, wat een harmonieuze meerstemmige zang oplevert

Matineeconcert TARARA BOUM !

Franse chansons door Saint-Marteau & Pauline

zo 10 mei 2020 - 15.00 uur

Parijs. 1900. De belle époque. Cabarets, café-concerts en music-halls rijzen als paddenstoelen uit de grond. Saint-Marteau en Pauline wagen zich aan het rijke repertoire van toen. Chansons die ontroeren. Chansons die doen lachen. Chansons van nu en altijd.

Workshop 'Kremmeke maken'

door Nathalie Moerloos

wo 13 mei 2020 - 19.00 uur

Maak je eigen verzorgingsproducten die vriendelijk zijn voor je huid én het milieu. Met Nathalie maak jij jouw badkamer ecoproof. Je gaat naar huis met 3 zelfgemaakte, natuurlijke producten. Alles wat je zelf doet, doe je beter!

Bloemen noch kransen - Lieven Scheire eert Luc De Vos (Gorki)

met The Moonlovers & Niels Verheest. Presentatie: Herwig Verhovert

wo 27 mei 2020 - 20.00 uur

Concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. The Moonlovers & Niels Verheest staan de centrale gast muzikaal bij. Herwig Verhovert wijdt je in in het werk en leven van de betreurde artiest.

Atelier houtsnijden

door Elke Lemmens - Hausgemacht

do 9 jul 2020 tot do 16 jul 2020

2 keer op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur - Hausgemacht neemt je mee in de wereld van het houtsnijden. We starten met een stammetje vers hout, gaan zagen, klieven en kappen om daarna de snijmessen (duimmes, lepelmes) te leren gebruiken. Wie wil kan ook starten met een voorgesneden vorm.

Boekenmarkt

door Passion4books

vr 21 aug 2020 tot za 22 aug 2020

12-18u Een boekenmarkt over kunst, fotografie, (lokale) geschiedenis en antiquarische boeken.