programma

Foto-expo 'Waarom alle gebouwen Japanse theehuizen moeten zijn.'

door Gie Bresseleers

di 13 sep 2022 tot za 15 okt 2022

wabi en sabi. mi en ma. hoe 'zen' de japanse architectuur blijft sturen... aanvullend worden andere beelden.... aanvullend verruimen andere beelden de blik.

Een Zoen van Toen

Stokman & Vos

zo 9 okt 2022 - 15.00 uur

Sopranen duo Astrid Stockman en Liesbeth Devos presenteren een gevarieerd liedjesprogramma met klasse waar senioren, vrienden, kinderen en kleinkinderen gegarandeerd vrolijk van worden.

EXPOSED MUSIC @Luchtbal

Muziek en meer op bijzondere locaties - Curator: Aldo Struyf

za 15 okt 2022 - 20.00 uur

Exposed Music neemt je mee op tour langs 4 opmerkelijke performances. Bereid je voor op een hypnotiserende mix van funk en afrodans, blues en soundscapes, oosterse muziek en beeldende kunst. Je komt op verrassende plekken in de wijk Luchtbal, waar je de typische architectuur ontdekt.

Expo 'Dreams of the universe’

door Eddy Eysenbrandts

vr 21 okt 2022 tot za 19 nov 2022

een foto-expo die je meeneemt naar een futuristisch universum

Boekenmarkt

door Passion4books

vr 28 okt 2022 tot za 29 okt 2022

12-18u Een interessante boekenmarkt over kunst, fotografie, (lokale) geschiedenis en antiquarische boeken.

Johannes Wannyn (duo)

foyerconcert Croque Musique

vr 28 okt 2022 - 12.00 uur

Samen met Willem De Deygere spreidt Johannes Wannyn een warm muzikaal deken, waarin de grote en kleine verhalen van het leven zich graag laten vertellen. Nederlandstalige folksongs waar persoonlijke teksten centraal staan, steeds door een filosofische bril met humor.

Upperdare Littéraire

Evi Rosiers

do 10 nov 2022 - 20.00 uur

In humor en erotische verhalen onderzoekt Evi Rosiers onze kijk op seksualiteit en prikkelt ze de erotische verbeelding. Voor haar is erotiek is meer dan verhitting van bepaalde lichaamsdelen; het is een spel tussen de mythische minnaars Psyche en Eros. 

Expo 'Dementie anders bekeken’

door De Herinneringskoffer

di 22 nov 2022 tot do 22 dec 2022

“Kijk anders naar personen met dementie en maak zo elke dag voor hen het verschil."

Hedwig Peetermans: The Roots Essentials & Guilty Pleasures

foyerconcert Croque Musique

vr 25 nov 2022 - 12.00 uur

Hedwig 'Peep' Peetermans keert terug naar zijn muzikale roots met de solovoorstelling 'The Roots Sssentials & Guilty Pleasures': een hommage aan artiesten zoals Tom Waits, Solomon Burke, John Hiatt, Amy Winehouse, John Prine, Leon Bridges, Chris Stapleton, Bruce Springsteen en vele vele andere.

Straks gaat het jenever sneeuwen

Marcel Vanthilt, Leen Diependaele & Gaetan La Mela

vr 9 dec 2022 - 20.00 uur

Jenevergedichten van het Hasselts Jenevermuseum omgetoverd tot hedendaags frisse muzieknummers. Een ode aan de drank, een luid loflied, maar tevens een intrieste klaagzang en treurnis over drankzucht en wat het allemaal aanricht. Humor en verdriet: de lach, de traan, de fles ...

Mia Kermis - miniatuurvoorstelling

Stefanie Claes (Lucinda Ra) - matinee voor volwassenen - kinderen 10+ welkom

za 11 feb 2023

14:00 UUR & 16:15 UUR Op een unieke manier vertelt Stefanie Claes het verhaal van een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen welkom zijn.

Riet & Roy - matineeconcert

de mooiste duetten

zo 12 mrt 2023 - 15.00 uur

Riet & Roy zingen de mooiste duetten. Nederlandstalige, bekend en in een ander jasje, maar evengoed vertalingen van Engelstalige en Franse klassiekers. Geflankeerd door twee prachtmuzikanten, ontdekken ze samen met het publiek een aantal pareltjes.

Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens

za 29 apr 2023 - 20.00 uur

Dartelend ging Nele door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook... Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele.

Queens

cabaretvoorstelling door Wim Claeys

wo 17 mei 2023 - 20.00 uur

Hoe gaat het er aan toe onder het dak van een alleenstaande papa met 4 opgroeiende dochters? Eén dak met daaronder vier Queens en één koning? Of is de koning de nar? Een grappige show vol pogingen om het goed te doen. Gespeeld, gezongen en verteld door Wim: joviaal, meeslepend, onnozel, ontroerend.