programma > muziek

Con alma

Foyerconcert Croque Musique

vr 20 apr 2018 - 12.00 uur

Een jazz kwartet om u tegen te zeggen: Gitarist Walter speelde jaren klassieke jazz in Ierland. Bernard en Jo, op piano en contrabas, kennen elkaar van de Antwerpse Jazzstudio. Zangeres Marie volgde onder andere les bij Sofie en Tutu Puoane. Haar stem maakt het geheel helemaal af!

Bloemen noch kransen - Gregory Frateur zingt Nina Simone

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 25 apr 2018 - 20.00 uur

2ste editie van een concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. De muzikaal veelzijdige frontman van pop band Dez Mona vertolkt het repertoire van een invloedrijke artieste in de wereld van jazz, blues en R&B.
uitverkocht

Letterenhuisfestival 'Ieder zijn Claus'

Boekenmarkt, muziekoptreden en lezingen: met slam poetry, jazz, Bert Ostyn en Fleur Van Groningen.

za 5 mei 2018 - 12.00 uur

Het Stadsmagazijn is één van de locaties van het Letterenhuisfestival, dit jaar in het teken van Hugo Claus. Tijdens deze literaire happening laten auteurs, acteurs en muzikanten de teksten van Claus weerklinken op verschillende plekken in de binnenstad.

Lenteconcert

Internationale liederen en Russische romances & ballades

wo 9 mei 2018 - 19.30 uur

Maak kennis met Russische folklore. Ludmila Pomoltseva, Jonathan & Sacha, Otrada, Tati Ana en Salome brengen Russische muziek met piano, gitaar, bajan, zang en dans.

Lies & Jeroen

Foyerconcert Croque Musique

vr 18 mei 2018 - 12.00 uur

Lies & Jeroen brengen een gevarieerd repertoire, van bloedmooi gearrangeerde kleine, intieme kleinkunstnummers tot opwekkende popfolk.

Bloemen noch kransen - Senne Guns zingt Freddie Mercury

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 30 mei 2018 - 20.00 uur

3ste editie van een concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. Indie popzanger Senne, die een MIA-nominatie kreeg, vertolkt het repertoire van de legendarische frontman van Queen, bekend om zijn flamboyante podiumpersoonlijkheid.

De Kleinste Revue van Vlaanderen

Vitalski, Ella Cynderella Vitalski, Veston en Bert Lezy

zo 3 jun 2018 - 15.00 uur

Vier feest met mensen uit je eigen buurt ! Een echte revue met coconut-danseres, DJ, goochelaar, liveband, bingo, quiz en comedy. Wat deze revue zo bijzonder maakt: ook lokale bekendheden en onbekendheden kunnen zelf op het podium hun ding doen. Zin om mee te doen ? Geef een seintje !

Leonore

Foyerconcert Croque Musique

vr 8 jun 2018 - 12.00 uur

Leonore is de groep en het alter ego van de Brusselse singer-songwriter Chloë Nols. Hun intieme, dromerige popsongs zijn diep melancholisch en bieden troost in al hun kwetsbaarheid.