programma > muziek

Sun Gods

foyerconcert Croque Musique

vr 20 sep 2019 - 12.00 uur

Pop met rijke, gelaagde synth- en gitaarpartijen en prominente drums. De Sun Gods creëren een eigen, uniek geluid: weidse, eigentijdse indierock die live uitstekend tot haar recht komt.

NEEKA Meisje, meisje

seizoensopener met gratis aperitief

vr 27 sep 2019 - 20.00 uur

Singer-songwriter Neeka zingt in haar moedertaal alsof ze nog nooit iets anders gedaan heeft: puur, ontwapenend en eerlijk. In een sfeer die haar eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Subliem concert!

Bloemen noch kransen - Billie Bentein eert Prince

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 9 okt 2019 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Billie Bentein eert Prince in zaal Zirkus. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Het beste van de Bonski’s (voor volwassen anderstaligen)

door De Bonski’s

do 17 okt 2019 - 14.00 uur

Zanger Lennaert Maes & de Russische broers Bonski maken al jaren muzikale producties op maat van anderstalige studenten Nederlands. Zij brachten hun voorstellingen niet enkel in eigen land, maar ook aan taalinstituten en universiteiten in heel Europa.
volzet

EXPOSED MUSIC @Stormkop

Muzikale en visuele performances in een maritieme loods op het eilandje

vr 18 okt 2019 - 20.00 uur

Beleef festival Exposed Music: muzikaal gewaagd en visueel verrassend! Inventieve muzikanten, dansers, vertellers en tekenaars zijn te gast in Stormkop aan de Droogdokken, vlakbij het MAS. Wie wil kan vooraf een lekkere hap eten in de volkskeuken.

John Blek (IER)

foyerconcert Croque Musique

vr 25 okt 2019 - 12.00 uur

John Blek, dat is ongetogen folk met bloedmooie zang, breekbare liedjes, uitstekend finger pickingspel en poëtische teksten. Zeldzame klasse.

Bloemen noch kransen - Pieter Peirsman eert Jeff Buckley

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 13 nov 2019 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Pieter Peirsman eert Jeff Buckley. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Matineeconcert 'Micha Marah zingt!'

Vlaamse levensliederen

zo 17 nov 2019 - 15.00 uur

Of je nu 7 bent of 77, Micha ken je vast wel van radio of TV. Recent heeft ze nog opgetreden in een tot de nok gevuld Sportpaleis. Wedden dat je heel wat nummers kan meezingen? Je wordt zó meegetrokken in de boeiende wereld van deze Kempense zangeres 'pur sang'!

An-Sofie Noppe

foyerconcert Croque Musique

vr 22 nov 2019 - 12.00 uur

In 2012 won ze de muziekklas op Radio 2. Intussen heeft ze haar talent laten rijpen én de pen gescherpt om mens & wereld mee te lijf te gaan. In de moedertaal. Niet mis te verstaan.

The Great Belgian Songbook

door Jo Hermans en band

vr 29 nov 2019 - 20.00 uur

De mooiste nummers uit het nationale erfgoed. Op een verrassende manier omgebouwd door vier topmuzikanten. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor.

Bloemen noch kransen - Eva De Roovere eert France Gall

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

wo 11 dec 2019 - 20.00 uur

Concertreeks waarin artiesten hun overleden helden eren. Eva De Roovere eert France Gall. Radiomaker Herwig Verhovert wijdt je in in zijn werk en leven. The Moonlovers staan de centrale gast muzikaal bij.

Kerstdrink Jingle Bells

...tijd om te feesten

vr 13 dec 2019 - 14.00 uur

Waarom wachten tot eind december om feest te vieren? Onze kerstoase brengt je meteen in de stemming voor een warmhartig eindejaar. We ontvangen je met open armen! Verwacht je aan winterse lekkernijen en muziekoptredens.

HouseMan & Lee

foyerconcert Croque Musique

vr 20 dec 2019 - 12.00 uur

Twee stemmen, twaalf snaren, een ukelele links, een speelgoedpiano rechts & veel schone liedjes. Een intieme set country met bitterzoete en tragikomische duetten.

Hans de Booij & Didier

Blijven

vr 6 mrt 2020 - 20.00 uur

Hans de Booij staat voor eeuwig in het collectieve geheugen gegrift als de vertolker van onverwoestbare hits zoals ‘Ik hou van alle vrouwen' en 'Annabel'. In eigenzinnige chansons, geïnspireerd door zijn non-conformistische manier van leven, bezingt hij de liefde, geweldloosheid en levensvreugde.