programma > muziek

One Horse Land

foyerconcert Croque Musique

vr 28 jan 2022 - 12.00 uur

Gestripte indiesongs in een folkjasje. Dit trio neemt je mee door lichtrijke landschappen, gul bestrooid met dronkenmakende, lichtjes geaccentueerde melodieën doordrenkt van zoetzure poëzie.

De Spoel

foyerconcert Croque Musique

vr 25 feb 2022 - 12.00 uur

Soms poppy, soms folky, altijd volks en nooit plat. In het Nederlands, omdat mensen beter luisteren in hun eigen taal, of ze nu willen of niet. Tom en Sofie brengen tweestemmig hun warme, herkenbare liedjes die tijdloos willen zijn. 

Rariteitenkabinet special BOB DYLAN

Jan De Smet

vr 4 mrt 2022 - 20.00 uur

Bob Dylan wordt 80 en is al talloze keren gecoverd, wat niet zelden leidt tot eigenaardige vertolkingen. De meest Hilarische, Onwaarschijnlijke en Hoe-Is-Het-In-Godsnaam-Mogelijke covertracks worden verzameld in deze Rariteiten-special.

Allez, Chantez! - matinee

meezingconcert

zo 20 mrt 2022 - 15.00 uur

Kom meedoen uit volle borst! Allez, Chantez! laat mensen samen zingen. Onze zangcoaches nemen je mee op een zorgeloze muzikale reis met popmuziek van de jaren '50 tot vandaag.

Nele Needs A Holiday

foyerconcert Croque Musique

vr 25 mrt 2022 - 12.00 uur

Nele Needs A Holiday is een tragikomisch songschrijver op zoek naar de handleiding van het leven. Voelt u zich soms de enige loser op deze planeet? Geen nood, Nele is hier om u te troosten met een rits herkenbare liedjes vol zelfrelativering. Bitterzoet smaakte nooit eerder zo goed.

Bluewire

foyerconcert Croque Musique

vr 29 apr 2022 - 12.00 uur

Een snufje jazz, een toets van bluegrass, een beetje latin en tonnen plezier!

'Het Mengelmoes' theaterconcert - matinee en avondvoorstelling in museum Vleeshuis

Gene Bervoets & Koperkwintet Brassery

wo 4 mei 2022

Een selectie 'verboden' liederen uit het Antwerpse verzamelhandschrift Het Mengelmoes van 1696, dat aan de censuur van de Kerk is kunnen ontglippen. Geen geestelijke en religieuze gezangen, maar wel seks, volkse humor, de duivel, overmatig drankgebruik, geweld, libertinisme en pornografie.

Noah Kite (VS)

foyerconcert Croque Musique

vr 20 mei 2022 - 12.00 uur

Amerikaanse kamerfolk als eb en vloed: van rustig naar onstuimig en weer terug. Noah's standvastige stem is de rots in de branding.