programma > muziek

The Imaginary Suitcase - vervangt PYN

foyerconcert Croque Musique

vr 25 sep 2020 - 12.00 uur

Een singer-songwriter geïnspireerd door Suzanne Vega en The Smiths, maar ook door de meer raspende en ongemakkelijke geluiden van 16 Horsepower en Patti Smith. Met elektrische en akoestisch gitaren, een diepe stem die kietelt en krast als hij zingt over protest, liefde, leven en dood.

PYN - verplaatst naar 27 november

foyerconcert Croque Musique

vr 25 sep 2020 - 12.00 uur

Dit concert wordt uitgesteld wegens corona-beperkingen ivm reizen tussen Nederland en België

Tom Zingt Taal

door Tom Clement

vr 9 okt 2020

10.30u & 13u & 14.30u - Een liedjesconcert voor volwassenen die Nederlands leren. Ben je leerkracht Nederlands? Kom dan kijken en meezingen met je klas.

Jazzkroegentocht

vr 9 okt 2020 - 20.00 uur

Voor deze achtste editie van de Jazzkroegentocht, gooien cafés uit de Sint-Andrieswijk, het Schipperskwartier én het centrum hun deuren open voor topartiesten van lokale en minder lokale bodem.

Project Kunstwijk: RAAK!

Klank. Beeld. Woord. Dans!

vr 16 okt 2020 tot zo 18 okt 2020

Vernieuwend talent barst los! Laat je raken door het jongste festival van de stad: Project Kunstwijk. Drie dagen lang kan je je hart verliezen aan kunst in het centrum van Antwerpen. RAAK nodigt je uit om een artistiek parcours te volgen in een veilige en relaxte sfeer.

Tiny Oak

foyerconcert Croque Musique

vr 23 okt 2020 - 12.00 uur

Een kleurrijke reis door de liederen van de wereld. Tiny Oak neemt je mee op een muzikaal avontuur, van de Malinese woestijn naar de Armeense graslanden, van Transylvanië naar Dixieland, van Björk naar Nick Drake.

Matineeconcert TARARA BOUM !

Franse chansons door Saint-Marteau & Pauline

zo 15 nov 2020

14 UUR en 16 UUR Parijs. 1900. De belle époque. Cabarets, café-concerts en music-halls rijzen als paddenstoelen uit de grond. Saint-Marteau en Pauline wagen zich aan het rijke repertoire van toen. Chansons die ontroeren. Chansons die doen lachen. Chansons van nu en altijd.

PYN

foyerconcert Croque Musique

vr 27 nov 2020 - 12.00 uur

PYN wil je aan het dansen krijgen, en misschien ook wel een beetje aan het huilen. Geïnspireerd door disco, pop en house, combineert PYN dromerige zang met electronica die zweeft tussen de jaren '80 en nu. Op tour met Kim Wilde heeft ze haar strepen als boeiende live-act dubbel en dik verdiend.

Wigbert

Wij twee

zo 29 nov 2020

14U en 16U Natuurlijk kent u ‘Ebbenhout Blues’, zijn grootste hit. Zeventien jaar later is Wigberts stem gepokt-gemazeld-nog warmer geworden, perfect voor zijn eigen stijl van pop, blues in de beste New-Orleans traditie en zwierige funk. Authentieker wordt rootsmuziek in het Nederlands niet gemaakt!

Bloemen noch kransen - Franky De Smet-Van Damme (Channel Zero) eert Bon Scott (AC/DC)

met The Moonlovers & Niels Verheest. Presentatie: Herwig Verhovert

wo 9 dec 2020 - 20.00 uur

Concertreeks waarin muzikanten hun overleden helden eren. The Moonlovers & Niels Verheest staan de centrale gast muzikaal bij. Herwig Verhovert wijdt je in in het werk en leven de betreurde artiest.

Sofia Talvik (Zweden)

foyerconcert Croque Musique

vr 18 dec 2020 - 12.00 uur

Sofia creëerde een eigen genre binnen de folkmuziek: de Scandinavische traditie smaakvol overgoten met een saus Americana. Als een sirene uit de koele Noordzee zingt ze melancholische songs met hier en daar een sprankeling.

Talk to me in French - AFGELAST

concert van Frank Mercelis & Joke Van Oirschot

vr 29 jan 2021 - 20.00 uur

Deze voorstelling is wegens onvoorziene omstandigheden afgelast door de artiesten.