programma > muziek

Euforró

Terras- en foyerconcert Croque Mondial

wo 24 aug 2022 - 12.00 uur

Euforró speelt forró, dat is groovy dansmuziek uit het Noord-Oosten van Brazilië. De swingende ritmes van deze band brengen je gegarandeerd in een zomerse feeststemming!

Suspiro Del Sur

Terras- en foyerconcert Croque Mondial

wo 31 aug 2022 - 12.00 uur

Een rijk palet aan kleuren en sferen: tango, rumba, beguine, mariachi, valsa Latina, bossanova, en zuiderse stijlen en ritmes die populair zijn langs beide kanten van de oceaan.

Ramblas Antwerpen

hét tofste buurtfestival voor en door de buurt - vzw Klapaf ism vzw Schipperskwartier en Het Stadsmagazijn

za 3 sep 2022 tot zo 4 sep 2022

In het Schipperskwartier wordt het supergezellig met een braderij, straatanimatie, kermis en een kinderfestival.

Christian Delescaut & Soulymane Outtara

foyerconcert Croque Musique

vr 16 sep 2022 - 12.00 uur

Chansons getint met bluesy en exotische ritmes. Christian Delescaut (zang en piano) schrijft zijn eigen nummers Franse chansons “à texte”. Souleymane Ouattara (klarinte) heeft muziek gestudeerd in zijn moederland Ivoorkust.

ELLA

Esmé Bos & Bart Voet

vr 23 sep 2022 - 20.00 uur

Het repertoire van Fitzgerald omvat een mix van hoopvolle, energieke en tijdloze nummers. Bos & Voet brengen hieruit een selectie, schreven nieuwe songs en lieten liedjes vertalen naar het Nederlands.

Een Zoen van Toen

Stokman & Vos

zo 9 okt 2022 - 15.00 uur

Soptranen duo Astrid Stockman en Liesbeth Devos presenteren een gevarieerd liedjesprogramma met klasse waar senioren, vrienden, kinderen en kleinkinderen gegarandeerd vrolijk van worden.

Pieter Cooreman

foyerconcert Croque Musique

vr 28 okt 2022 - 12.00 uur

Pieter zet zijn bariton in om zijn muzikale motto 'drie akkoorden en de waarheid' kracht bij te zetten. Hij steekt grote country-hits van de nieuwe golf mega-sterren uit Nashville in een nieuw, Nederlandstalig jasje. Verwacht je aan sfeervolle, indringende vertolkingen, afgewisseld met eigen werk.

Hedwig Peetermans: The Roots Essentials & Guilty Pleasures

foyerconcert Croque Musique

vr 25 nov 2022 - 12.00 uur

Hedwig 'Peep' Peetermans keert terug naar zijn muzikale roots met de solovoorstelling 'The Roots Sssentials & Guilty Pleasures': een hommage aan artiesten zoals Tom Waits, Solomon Burke, John Hiatt, Amy Winehouse, John Prine, Leon Bridges, Chris Stapleton, Bruce Springsteen en vele vele andere.

Straks gaat het jenever sneeuwen

Marcel Vanthilt, Leen Diependaele & Gaetan La Mela

vr 9 dec 2022 - 20.00 uur

Jenevergedichten van het Hasselts Jenevermuseum omgetoverd tot hedendaags frisse muzieknummers. Een ode aan de drank, een luid loflied, maar tevens een intrieste klaagzang en treurnis over drankzucht en wat het allemaal aanricht. Humor en verdriet: de lach, de traan, de fles ...

Riet & Roy - matineeconcert

de mooiste duetten

zo 12 mrt 2023 - 15.00 uur

Riet & Roy zingen de mooiste duetten. Nederlandstalige, bekend en in een ander jasje, maar evengoed vertalingen van Engelstalige en Franse klassiekers. Geflankeerd door twee prachtmuzikanten, ontdekken ze samen met het publiek een aantal pareltjes.

Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens

za 29 apr 2023 - 20.00 uur

Dartelend ging Nele door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook... Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele.

Queens

cabaretvoorstelling door Wim Claeys

wo 17 mei 2023 - 20.00 uur

Hoe gaat het er aan toe onder het dak van een alleenstaande papa met 4 opgroeiende dochters? Eén dak met daaronder vier Queens en één koning? Of is de koning de nar? Een grappige show vol pogingen om het goed te doen. Gespeeld, gezongen en verteld door Wim: joviaal, meeslepend, onnozel, ontroerend.