Programma > theater

What ever happened to Mr. Pete

Stadsmagazijn | Theater Vonk

vr 8 mrt 2024 tot zo 10 mrt 2024

What ever happened to Mr. Pete is niet zoals een ander toneelstuk - het is een vervreemdende theaterervaring waarin we samen op zoek gaan naar de waarheid achter Mr. Pete, een doodgewone man. Wie is hij?

Warm

coStA | Tg STAN / Maatschappij Discordia

do 18 apr 2024 - 20.00 uur

Een stuk van John Fosse, Nobelprijswinnaar Literatuur 2023. ‘Warm’ beschrijft 3 toneelspelers, die niet weten wie ze waren, niet weten waar ze waren, niet weten hoe ze waren, niet weten wat ze waren, nu ze op de plek aangekomen zijn, die ze niet kunnen verlaten, te weten het toneel.

Alchemy of the Elements: A Mystical Journey with Queimada

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

di 23 apr 2024 - 18.00 uur

Queimada is een middeleeuws ritueel om heksenmagie te verdrijven. Dans, muziek (hobo, trombone, fluit, sax) en performance brengen je terug naar de tijden van lang vervlogen folklore. De bezwering komt weer tot leven met de natuurelementen, voornamelijk vuur. 

Sinbad (7+)

coStA | kunstZ & Mohanad Mukhtar

zo 28 apr 2024 - 15.00 uur

Geïnspireerd door ‘Duizend-en-een-nacht’ vertelt Mohanad Mukhtar met ‘Sinbad’ een verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag kan vieren. Hoe bereid je een verjaardagsfeest voor zonder ouders en familie om je heen? Want iedereen is achtergebleven in Bagdad.

An Artist Is Born

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

za 4 mei 2024 - 16.00 uur

Een danser, een verteller en 4 fluitisten verhalen wat het betekent een kunstenaar te worden. Ze nemen je mee op weg door het leven van een artiest, en de hindernissen die erbij horen. Hoe moeilijk het kunstenaarsbestaan ook is, hun passie maakt dat ze er steeds opnieuw voor kiezen.

At Your Service: The Artistic Vending Machine

Stadsmagazijn | Koninklijk Conservatorium Antwerpen

wo 22 mei 2024 - 18.00 uur

Klassieke muziek meets interactieve performance. Een mezzosopraan en hobo speelster nodigen je uit om de voorstelling mee te bepalen: kies de partituur, het tempo en zelfs de kostuumwissels. Een onvergetelijke belevenis waar kunst, vrijheid en participatie op een verrassende manier samensmelten.