Why Panda,Why?

foyerconcert Croque Musique

Why Panda,Why? is een jong Belgisch trio,bestaande uit Ymre Denis
(Saxofoon), Benjamin Sas (Drums) en Arne Fivez (Piano).
Met hun minimalistische bezetting brengen ze meeslepende instrumentale 'ambient jazz'.

Ze begonnen dit project uit te werken in 2021 nadat ze waren geïnspireerd door New Wave Jazz. Het volledig onderdompelen in de muziek van deze nieuwe Jazzgeneratie leidde tot het experimenteren met een nieuwe manier van muziek maken, met meer dan alleen akoestische instrumenten en geluiden. 
Ze ontdekten schoonheid in doordachte herhaling en het gebruik van elektronische omgevingsgeluiden om een meditatief en ontspannend gevoel voor de luisteraar te creëren. Dit gecombineerd met intensere Jazzimprovisatie brengt balans in deze nieuwe soort sound.

Hun liefde voor veel verschillende kunstvormen, voornamelijk film, met een van de leden die professionele cinematograaf is, heeft een grote invloed op de manier waarop ze muziek maken. Door muziek vanuit een visueel oogpunt te benaderen, ontstaat er een immersive sound die de luisteraar naar nieuwe hoogten kan brengen.

Hun openheid voor alle verschillende muziekgenres in combinatie met hun onmiskenbare ambitie is het perfecte recept voor een vernieuwende en verfrissende sound.


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren: 11.45 u

Aanvang: 12.10 u