De Tien Geboden van De Cauwer

coStA | José De Cauwer, Rik Vanwalleghem & Geert Vandenbon

José De Cauwer, ooit renner, ploegleider en bondscoach, en nu tv-commentator, kent de wielersport als zijn broekzak. Hij was prof in de jaren ’70, ten tijde van Merckx, Godefroot en De Vlaeminck. Hij was geen hoogvlieger, maar won toch onder meer een rit in de Vuelta, waar hij drie dagen de leiderstrui droeg. Met Kuiper vormde hij bij Frisol en Raleigh een succesrijk duo: Hennie de benen, José het hoofd. 

Als ploegleider loodste hij Kuiper daarop naar overwinningen in o.m. de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Met Greg LeMond won hij in 1989 de meest historische Tour aller tijden (de 8 seconden-story!). En als bondscoach pakte hij in 2005 met Tom Boonen de wereldtitel. Vandaag is hij de onvolprezen co-commentator op Sporza-tv, waar zijn kijk op de wielersport en zijn begeleidende wielerfilosofische bedenkingen hogelijk worden geapprecieerd. 

De Cauwer wordt aan de tand gevoeld door Rik Vanwalleghem, die als wielerjournalist, auteur en directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen ook vele wielerwatertjes doorkliefde. Hij schreef de nieuwe biografie van José De Cauwer en is zijn ideale babbelmaat voor een unieke, met beelden gelardeerde wieleravond. 

Samen ontvouwen ze ‘De Tien Geboden’ van De Cauwer’. Tien metaforische handvaten die het publiek een houvast bieden langs de adembenemende avonturen van koersfilosoof José de Cauwer. 

Hun gesprek, meeslepend, pakkend en vaak hilarisch verbluffend, wordt muzikaal omkaderd door Geert Vandenbon. Hij waart al 35 jaar rond in de coulissen van de wielersport. Hij stond aan de wieg van het Centrum Ronde van Vlaanderen en schrijft, vertelt en zingt al jaren over de koers. 

‘De Tien Geboden’ van De Cauwer’. Voor wie houdt van koers èn levensverhalen. 


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • standaardtarief: 12 euro
  • - 26 jaar/student: 8 euro
  • Kansentarief: 3 euro
locatie
  • coStA
  • Sint-Andriesplaats 24
  • 2000 Antwerpen