Muziek in de Wijk

Elegastplein | Eddy Waltzer en Papayebrass (Colombia)

Voorprogramma - Eddy Waltzer

Ook al doen de nummers op de debuutplaat van Eddie Waltzer denken aan muziek die eerder meerwaardezoekers doet watertanden, dwepen de jongens vooral met bands als Soulsister en de anderstalige nummers van de Peppers. 
Danny Dupont, songsmid met een misdadige warme stem schrijft gevoelige teksten over valse hoop en verloren dromen. Zijn lage doorrookte, door merg en been dringende misthoorn wordt aangevuld met het engelengezang van de ritmesectie die er een prachtige, peper en zout harmonische samenzang van maken. 
Pinback meets Bee Gees.
Instrumentaal trekken Jules Lemmens (drums) en Michael Beniest(bas) het geheel open met subtiel slepende warme groves en zo creëren ze plaats voor de melodieuze doch soms wringende en gierende gitaren van gitaar virtuoos en multi-instrumentalist Steven Holsbeeck. 
Lander Slaets, die de toetsen en soundscapes voor zijn rekening neemt kleeft het geheel aan elkaar met 80’s synths dromerige toch industriële geluiden en ingetogen percussie. Deze leden van oa Dead Man Ray, Arabnormal, Few Bits, Fake Indians en Benny Zen spelen edgy slow core met een hoek af voor duister fans….
 

Hoofdprogramma - Papayebrass (Colombia)

Papayebrass is nooit eerder gehoorde feestmuziek. Deze populaire brassband uit Colombia komt naar Antwerpen. Zeven blazers en één drummer, zij brengen feestmuziek, dansmuziek of is het nu carnavalsmuziek? Fantastische arrangementen, kitscherige kostuums, covers van Ed Sheeran én carnavalhits.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Elegastplein - Europark, 2050 Linkeroever

Extra

18:00     Plein open

18:30     Voorprogramma

20:00     Hoofdprogramma