programma

Gratis sportinitiaties 6-12 jaar, Frans Halsplein

door Jespo

di 2 aug 2022 tot do 25 aug 2022

Elke dinsdag en donderdag van 9.30u - 12.30u. Inschrijven is niet nodig, kom gewoon meedoen! Met een sportmonitor ga je rollerskaten, badminton spelen, freerunnen, breakdancen enz...

Expo 'De verwachting'

door Maryam Salamat

do 18 aug 2022 tot za 10 sep 2022

Maryam Salamat is een Iraanse kunstenares. Ze studeerde aan de Universiteit van Esfahan en had in Iran een eigen Galeria. In België werkte ze samen met Het Huis van Alijn, en exposeerde ze in Brussel en Antwerpen.

Roodhapje (5+) - op de Veemarkt

Theater FroeFroe

za 20 aug 2022

13 UUR (15 uur al volzet) - Modern sprookje met prachtige poppen, kostuums en livemuziek. Voor kinderen vanaf 5 jaar. Gratis. In openlucht.

Stadhuis Antwerpen: Het Schoonste Verdiep

geleid bezoek

di 23 aug 2022 - 15.00 uur

In deze rondleiding van 1 uur maak je kennis met de monumentale pracht, sociale en culturele betekenis, huidige politieke functie en bewogen geschiedenis van dit schitterende gebouw.

Euforró

Terras- en foyerconcert Croque Mondial

wo 24 aug 2022 - 12.00 uur

Euforró speelt forró, dat is groovy dansmuziek uit het Noord-Oosten van Brazilië. De swingende ritmes van deze band brengen je gegarandeerd in een zomerse feeststemming!

Amateur aquarel club - beginners

door prof. Teresa Zamora

wo 31 aug 2022 tot wo 9 nov 2022

elke woensdag van 14 tot 16 uur

Suspiro Del Sur

Terras- en foyerconcert Croque Mondial

wo 31 aug 2022 - 12.00 uur

Een rijk palet aan kleuren en sferen: tango, rumba, beguine, mariachi, valsa Latina, bossanova, en zuiderse stijlen en ritmes die populair zijn langs beide kanten van de oceaan.

Amateur aquarel club - gevorderden

door prof. Teresa Zamora

vr 2 sep 2022 tot vr 4 nov 2022

elke vrijdag van 10 tot 12 uur
volzet

Ramblas Antwerpen

hét tofste buurtfestival voor en door de buurt - vzw Klapaf ism vzw Schipperskwartier en Het Stadsmagazijn

za 3 sep 2022 tot zo 4 sep 2022

In het Schipperskwartier wordt het supergezellig met een braderij, straatanimatie, kermis en een kinderfestival.

Culturele avond 'La bella Italia'

Pasta e musica italiana

vr 9 sep 2022 - 19.00 uur

Buongiorno! Welkom in het Antwerpse La Bella Italia. Met een stralende zon aan de hemel, en een stralende zon op je bord vol pasta delicioso met vlees, vis of a la vegetariano. Duo King Amici speelt zonnige Italiaanse meezingliedjes.

Foto-expo 'Waarom alle gebouwen Japanse theehuizen moeten zijn.'

door Gie Bresseleers

di 13 sep 2022 tot za 15 okt 2022

wabi en sabi. mi en ma. hoe 'zen' de japanse architectuur blijft sturen... aanvullend worden andere beelden.... aanvullend verruimen andere beelden de blik.

Christian Delescaut & Soulymane Outtara

foyerconcert Croque Musique

vr 16 sep 2022 - 12.00 uur

Chansons getint met bluesy en exotische ritmes. Christian Delescaut (zang en piano) schrijft zijn eigen nummers Franse chansons “à texte”. Souleymane Ouattara (klarinte) heeft muziek gestudeerd in zijn moederland Ivoorkust.

Sinjor Circo

Internationaal straattheater op de Scheldekaaien

zo 18 sep 2022 - 12.00 uur

Het jaarlijkse festival Sinjor Circo brengt spectaculaire acrobatie, hilarische slapstick en poëtische voorstellingen voor iedereen. In juni en september kan je straattheater bewonderen op verrassende plaatsen.

ELLA

Esmé Bos & Bart Voet

vr 23 sep 2022 - 20.00 uur

Het repertoire van Fitzgerald omvat een mix van hoopvolle, energieke en tijdloze nummers. Bos & Voet brengen hieruit een selectie, schreven nieuwe songs en lieten liedjes vertalen naar het Nederlands.

Een Zoen van Toen

Stokman & Vos

zo 9 okt 2022 - 15.00 uur

Soptranen duo Astrid Stockman en Liesbeth Devos presenteren een gevarieerd liedjesprogramma met klasse waar senioren, vrienden, kinderen en kleinkinderen gegarandeerd vrolijk van worden.

Pieter Cooreman

foyerconcert Croque Musique

vr 28 okt 2022 - 12.00 uur

Pieter zet zijn bariton in om zijn muzikale motto 'drie akkoorden en de waarheid' kracht bij te zetten. Hij steekt grote country-hits van de nieuwe golf mega-sterren uit Nashville in een nieuw, Nederlandstalig jasje. Verwacht je aan sfeervolle, indringende vertolkingen, afgewisseld met eigen werk.

Upperdare Littéraire

Evi Rosiers

do 10 nov 2022 - 20.00 uur

In humor en erotische verhalen onderzoekt Evi Rosiers onze kijk op seksualiteit en prikkelt ze de erotische verbeelding. Voor haar is erotiek is meer dan verhitting van bepaalde lichaamsdelen; het is een spel tussen de mythische minnaars Psyche en Eros. 

Expo 'Dementie anders bekeken’

door De Herinneringskoffer

di 22 nov 2022 tot do 22 dec 2022

“Kijk anders naar personen met dementie en maak zo elke dag voor hen het verschil."

Hedwig Peetermans: The Roots Essentials & Guilty Pleasures

foyerconcert Croque Musique

vr 25 nov 2022 - 12.00 uur

Hedwig 'Peep' Peetermans keert terug naar zijn muzikale roots met de solovoorstelling 'The Roots Sssentials & Guilty Pleasures': een hommage aan artiesten zoals Tom Waits, Solomon Burke, John Hiatt, Amy Winehouse, John Prine, Leon Bridges, Chris Stapleton, Bruce Springsteen en vele vele andere.

Straks gaat het jenever sneeuwen

Marcel Vanthilt, Leen Diependaele & Gaetan La Mela

vr 9 dec 2022 - 20.00 uur

Jenevergedichten van het Hasselts Jenevermuseum omgetoverd tot hedendaags frisse muzieknummers. Een ode aan de drank, een luid loflied, maar tevens een intrieste klaagzang en treurnis over drankzucht en wat het allemaal aanricht. Humor en verdriet: de lach, de traan, de fles ...

Mia Kermis - miniatuurvoorstelling

Stefanie Claes (Lucinda Ra) - matinee voor volwassenen - kinderen 10+ welkom

za 11 feb 2023

14:00 UUR & 16:15 UUR Op een unieke manier vertelt Stefanie Claes het verhaal van een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen welkom zijn.

Riet & Roy - matineeconcert

de mooiste duetten

zo 12 mrt 2023 - 15.00 uur

Riet & Roy zingen de mooiste duetten. Nederlandstalige, bekend en in een ander jasje, maar evengoed vertalingen van Engelstalige en Franse klassiekers. Geflankeerd door twee prachtmuzikanten, ontdekken ze samen met het publiek een aantal pareltjes.

Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens

za 29 apr 2023 - 20.00 uur

Dartelend ging Nele door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook... Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele.

Queens

cabaretvoorstelling door Wim Claeys

wo 17 mei 2023 - 20.00 uur

Hoe gaat het er aan toe onder het dak van een alleenstaande papa met 4 opgroeiende dochters? Eén dak met daaronder vier Queens en één koning? Of is de koning de nar? Een grappige show vol pogingen om het goed te doen. Gespeeld, gezongen en verteld door Wim: joviaal, meeslepend, onnozel, ontroerend.