Programma

CoStA, Stadsmagazijn en Cultuur Linkeroever worden één werking: Cultuur 2000 2050.
Bekijk hieronder het overzicht van alle activiteiten. Ben je op zoek naar iets in het bijzonder?
Gebruik dan de filter in de linkerkolom.

Op stap met coStA

coStA | Delft

za 30 sep 2023 - 09.00 uur

Deze nazomer trekken we nog eens de grens over naar onze Noorderburen. We gaan naar één van de gezelligste steden van Nederland nl. Delft.
uitverkocht

Eurovision Unplugged

Stadsmagazijn | Sennek

za 30 sep 2023 - 20.00 uur

Sennek (Laura Groeseneken) vertegenwoordigde in 2018 ons land op het Eurovisiesongfestival in Lissabon met het nummer 'A matter of time'. In deze show brengt ze haar favoriete songfestival nummers in haar eigen stijl: zonder glitter en vuurwerk maar cosy, warm en gezellig.

Ik en ik (2+)

coStA | Compagnie Gorilla | met gratis pannenkoek

zo 1 okt 2023 - 15.00 uur

Twee spelers zitten klaar. Glimlachend en warm. Publiek komt binnen. Spannend. Zitten op hun poep. In een cirkel. Zachtjes beginnen de eerste tonen. Beweging. Gelijk. Ongelijk. De rode draad in deze theatrale dansvoorstelling zijn de vier ontwikkelingsfases van foetus tot kleuter.

Een cabaretvoorstelling

Stadsmagazijn | Nele Bauwens

za 7 okt 2023 - 20.00 uur

Dartelend ging Nele door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook... Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele.

Oh dierbaar België

coStA | Lennaert Maes & de Bonski's

ma 9 okt 2023 - 13.30 uur

Wat ons allemaal bindt, is het land waar we wonen: België. Met “Oh dierbaar België” zetten Lennaert & de Bonski's een mooi stuk muzikale rijkdom van het land op een fijne en toegankelijke manier in de kijker.

Costa comedy

coStA | Sergej Lopouchanski, Jeron Dewulf, Rik Van Geel, Iris Costrop

za 14 okt 2023 - 20.00 uur

Sergej Lopouchanski behoort tot een van de grote talenten van de nieuwe lichting Vlaamse comedians. Maar hij is vooral bekend als overenthousiaste MC. Perfect dus om onze eerste stand-up avond in goede banen te leiden.

Boekenmarkt

Stadsmagazijn | Passion4books

vr 20 okt 2023 - 12.00 uur tot za 21 okt 2023 - 17.00 uur

12-17u Een interessante boekenmarkt over kunst, fotografie, (lokale) geschiedenis en antiquarische boeken.

Bar Costa

coStA | Rudy T & Elko B play songs from The Heaven Hotel Songbook

vr 20 okt 2023 - 20.00 uur

Steengoede livemuziek en een geweldige dj zijn de basisingrediënten die van Bar Costa het ideale feestje maken. Rudi Trouvé en Elko Blijweert in deze oktobereditie!

Week van de Wijsheid

coStA | de Verhalenwerf

ma 23 okt 2023

In aanloop naar de tiende verjaardag van de Verhalenwerf op Wereldverteldag 2014 organiseren ze de laatste week van oktober een ‘Week van de wijsheid’ met o.a. Wereldsprookjeswijsheidsmarathon.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | Fisherman

vr 27 okt 2023 - 12.00 uur

Tokkelend op zijn gitaar vertelt Fishermanverhalen over glorie, overgave en verlangen. De muziek wordt verder begeleid door de vurige vioolklanken, wervelend gitaarspel en hypnotiserend baswerk.

Warme Boekenavond

coStA | Bond zonder naam

vr 17 nov 2023 - 20.00 uur

Onze Warme Boekenavonden organiseren we samen met Bond zonder Naam. Kom je warmen aan een intens interview met een bijzondere gast, aan boekentips én aan elkaar. We hebben jou er heel graag bij.

Op stap met coStA

coStA

za 18 nov 2023 - 09.00 uur

Onze uitstappen met de bus zijn heel populair. Meestal blijven we in eigen land. Soms steken we de grens over naar onze noorderburen.

Het Vlinderhuis (2+)

coStA | Salibonani

zo 19 nov 2023 - 15.00 uur

Pips houdt van vlinders. Samen met Papi Papillon heeft ze een vlinderhuis gebouwd, zodat alle vlinders van de hele wereld bij haar kunnen komen wonen. Ongeduldig wacht ze op de eerste vlinders, maar die komen niet! Gelukkig is er Papi Papillon. Die geeft haar een pakje. Wat zit daarin?

Spirit of Django

coStA | curator Frederic Evrard

za 25 nov 2023 - 20.00 uur

Als ode aan de Belgische jazzlegende Django Reinhardt brengt Frederic Evrard al 10 edities de beste gipsy swing uit de streek naar Sint-Andries tijdens Spirit of Django.

Foyerconcert Croque Musique

Stadsmagazijn | The Coo (UK/Nl)

vr 1 dec 2023 - 12.00 uur

Wat kan muziek toch magisch zijn. Er is niks mooier dan twee muzikanten die elkaar vinden. Wanneer er iets bijzonder gebeurt wanneer ze samenspelen. De warme, melancholische liefdesliedjes doen denken aan folk en pop uit de sixties en seventies.

Jan De Smet

Dienstencentrum Linkeroever | De Muziekwinkel

vr 1 dec 2023 - 19.30 uur

Jan De Smet is een veelzijdig muzikant die meer dan twintig instrumenten kan bespelen. In 'de Muziekwinkel' bespeelt hij ze allemaal en vertelt hij verhalen en heerlijke anekdotes uit de tijd dat hij gerant was van muziekwinkel De Monte in Mechelen.

Sinterklaasfeest (3+)

coStA | vzw Ekmek

za 2 dec 2023 - 14.00 uur

Naar jaarlijkse traditie neemt de Sint ook dit jaar uitgebreid de tijd om naar Sint-Andries te komen. Het sinterklaasfeest in coStA dat is een middag boordevol muziek, spel, een grote show en een verrassing voor iedereen.

From Broadway à Paris! - matinee

Stadsmagazijn | Lieven De Brauwer

zo 3 dec 2023 - 15.00 uur

Ga mee met Lieven naar Parijs! Met tussenstops in Broadway en Hollywood. Machtige songs uit heerlijke musicals waarin het romantische Parijs met liefde én humor werd bezongen.

In de geest van Wannes

coStA

zo 10 dec 2023 - 15.00 uur

Een matinee met liederen en melodieën en nog veel meer van en geïnspireerd door Wannes Van de Velde.

Madou

coStA | ism Ter leering ende vermaeck

do 14 dec 2023 - 20.00 uur

“Sommige liedjes moet je niet zingen, maar kerven”, zo sprak wijlen Simon Carmiggelt. Niemand die mooier kan kerven dan Vera Coomans. Denk aan de weemoed van Marianne Faithfull, het timbre van Beth Gibbons van Portishead of aan Arno in het Nederlands.

Kerstdrink Jingle Bells

Stadsmagazijn

vr 15 dec 2023 - 14.00 uur

14 tot 19 UUR - Vier met ons mee, Jingle all the way! Kom je vingers en duimen aflikken aan lekkernijen op ons oergezellig terras. Een liveband komt je muzikaal verwennen met aanstekelijke covers.