Programma > feest

feestvieren

Buurt Mee

Sint-Andriesplaats en omgeving | district Antwerpen

zo 28 apr 2024 - 14.00 uur

Een feest voor het hele gezin én al je buren met cultuuracts en straatanimatie voor jouw buurtfeest, info en inspiratie voor ontmoeting en vergroening, en ideeënworkshop Beleef je buurt.

Don Vitalski's Parochie van Miserie: een Sint-Andries revue

30 jaar coStA | met Jenne Decleir, Slongs, Deborah Ostrega, Ernst Löw, Kevin Gijbels en anderen.

vr 10 mei 2024 - 20.00 uur

Buurthelden en supersterren passeren in een wervelwind wonderlijke theater-acts, van goochelshows en burleske dans tot new wave muziek, buikdans, comedy en opera, vakkundig aan elkaar gesoldeerd. Dit alles doorspekt met een live quiz, een tombola en een cursus knuffelwerpen.

Don Vitalski's Parochie van Miserie: een Sint-Andries revue

30 jaar coStA | met Jenne Decleir, Herman Brusselmans, Geert Hautekiet, Geert Beullens, Kevin Gijbels en anderen.

za 11 mei 2024 - 20.00 uur

Buurthelden en supersterren passeren in een wervelwind wonderlijke theater-acts, van goochelshows en burleske dans tot new wave muziek, buikdans, comedy en opera, vakkundig aan elkaar gesoldeerd. Dit alles doorspekt met een live quiz, een tombola en een cursus knuffelwerpen.

Sloopfest: Bar Costa XL

30 jaar coStA | met Vandal X, Dendermonde, Borokov Borokov, DJ's Sofie Engelen & The Captain en anderen.

za 18 mei 2024 - 18.00 uur

Afgelopen jaren was Bar Costa een vaste waarde in het programma. Concerten met gevestigde namen en opkomend talent, steeds met een stevige hoek af: een heus stukje coStA-DNA. Maak je borst al maar nat voor een extra vette XL-editie: 2 zalen 7 bands en een afterparty.

Hoera en adieu!: Buurtfeest en familiedag

30 jaar coStA | met Geert Beullens, Maud Vanhauwaert, Dagdiscoo, Betonne Jeugd, The Bonnie Blues

zo 26 mei 2024 - 13.00 uur

Kom gezellig iets drinken terwijl een bakfiets-disco en een vro(uwe)lijk muziektrio de sfeer zetten. Maak een nostalgische rondgang in coStA en tik één van de memorabilia op de kop in de veiling. De hele middag is er pret voor het hele gezin met animatie en een grappige kindervoorstelling.

Film: Home Street Home

30 jaar coStA | Betonne Jeugd & regisseur Sinan Tabanli

zo 26 mei 2024 - 16.30 uur

Home Street Home geeft een inkijk in het leven van jongeren in dak- en thuisloosheid. Door de ogen van een sociaal werker volgt de film vier verhalen, vier perspectieven, die met elkaar verweven zijn.

Potluck BBQ

30 jaar coStA | Breng je favoriete gerecht mee om te delen!

zo 26 mei 2024 - 17.00 uur

Schuif gezellig mee aan voor de heerlijke barbecue van het buurtfeest. Wij roosteren de lekkerste stukjes vlees, halal vlees en vegetarische alternatieven op de grill. Wie een zelfgemaakt bijgerecht meebrengt om te delen, krijgt een fikse korting.

Sint-Andriesrun

Sint-Andriesplaats en omgeving | Sportief Sint-Andries vzw

zo 2 jun 2024

Wat begon als een kleine stratenloop is nu een groot evenement. En toch heeft het niet moeten inboeten op gezelligheid en charme.

Vliegerhappening

Middenvijver Linkeroever | Bert Maetens en district Antwerpen

zo 2 jun 2024 - 13.00 uur

Kom genieten van de meest spectaculaire vliegers. Extra leuk wordt het als je je eigen exemplaar de lucht in stuurt. Heb je geen vlieger? Maak er een ter plaatse tijdens de workshops. Tussen het vliegeren door bewonder je acrobatische acts en flaneer je langs de verengingenmarkt.

Griekse avond met buffet vlees/vegetarisch

Stadsmagazijn | met live band Typisch Grieks

vr 14 jun 2024 - 18.00 uur

Er wacht je een overvloedig mediterraans buffet van gevulde paprika’s, salades, balletjes, mezze, brood, en meer om van te likkebaarden. De band 'Typisch Grieks, met echt Griekse muzikanten, speelt rebetiko, 'Griekse Blues' en muziek uit de streken die nu tot Turkije behoren. 
volzet