programma > muziek

Exposed Music

Muzikaal en beeldend performance festival - Curator: Bent Van Looy

za 23 okt 2021 - 20.00 uur

Exposed Music neemt je mee op tour langs 4 onweerstaanbare locaties en performances, een muzikaal-visueel meeslepende sensatie in 't stad!

Muriel d'Ailleurs

foyerconcert Croque Musique

vr 29 okt 2021 - 12.00 uur

Dit jonge talent van eigen bodem, met Hongaarse en Franse roots, brengt gipsy, jazz en Franse variété. Na haar deelname aan 'The Voice Belgium' speelde ze op festivals in binnen- en buitenland.

Philip King (UK)

foyerconcert Croque Musique

vr 19 nov 2021 - 12.00 uur

Singer-songwriter Phil King is de muzikale drievuldigheid in één. Gezegend met een mooi, bezield stemgeluid. Voorzien van fijne, behendig spelende handen. Begiftigd om elegante, krachtige teksten te schrijven.

Double Bill

Safari andalouse & Sally Ghannoum - Antwerpse Parels

wo 24 nov 2021 - 20.00 uur

Een dubbelconcert voert je mee naar verre oorden, met levendige traditionele muziek en typische instrumenten uit Zuid-Spanje, Marokko en Syrië. TICKETS AAN 50% met de actie 'BURENGELUK'

Johnny Trash & Shakedown Tim spelen hun favoriete Urbanus liedjes

Matinee

zo 28 nov 2021 - 15.00 uur

Bijna iedereen die geboren is tussen 1960 en 1990 is fan van Urbanus. En niet alleen vanwege zijn grappige liedjes en hilarische grappen. Urbanus is een fantastisch songwriter. En dat bewijzen Johnny en Tim door die liedjes in een ander jasje te steken.

Talk to me in French

Concert van Frank Mercelis & Antoon Offeciers

za 11 dec 2021 - 20.00 uur

Talk to me in French: een doktersadvies dat Frank Mercelis maar al te graag ter harte neemt. Samen met pianist Toon Offeciers brengt hij niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen songs en bewerkingen van bestaande nummers. Een persoonlijke, intieme en bij momenten sensuele muziekvertelling.  

'Het Mengelmoes' theaterconcert

Gene Bervoets & Koperkwintet Brassery

za 5 feb 2022

Een selectie 'verboden' liederen uit het Antwerpse verzamelhandschrift Het Mengelmoes van 1696, dat aan de censuur van de Kerk is kunnen ontglippen. Geen geestelijke en religieuze gezangen, maar wel seks, volkse humor, de duivel, overmatig drankgebruik, geweld, libertinisme en pornografie.

Rariteitenkabinet special BOB DYLAN

Jan De Smet

vr 4 mrt 2022 - 20.00 uur

Bob Dylan wordt 80 en is al talloze keren gecoverd, wat niet zelden leidt tot eigenaardige vertolkingen. De meest Hilarische, Onwaarschijnlijke en Hoe-Is-Het-In-Godsnaam-Mogelijke covertracks worden verzameld in deze Rariteiten-special.

Allez, Chantez! - matinee

meezingconcert

zo 20 mrt 2022 - 15.00 uur

Kom meedoen uit volle borst! Allez, Chantez! laat mensen samen zingen. Onze zangcoaches nemen je mee op een zorgeloze muzikale reis met popmuziek van de jaren '50 tot vandaag.