programma > muziek

Straks gaat het jenever sneeuwen

Marcel Vanthilt, Leen Diependaele & Gaetan La Mela

vr 9 dec 2022 - 20.00 uur

Jenevergedichten van het Hasselts Jenevermuseum omgetoverd tot hedendaags frisse muzieknummers. Een ode aan de drank, een luid loflied, maar tevens een kritische blik op drankzucht en wat het allemaal aanricht. 'Geniet maar met mate', voegen wij eraan toe en daarom trakteren we u op 1 jeneverke!

Kerstdrink Jingle Bells

Ambiance, lekkernijen en livemuziek!

vr 16 dec 2022 - 14.00 uur

14 tot 20 UUR - Vier met ons mee,‘Jingle all the way’! Kom je vingers en duimen aflikken aan lekkernijen op ons oergezellig terras. En er is meer… trio CocktailShakers komt jullie muzikaal verwennen met jazzy covers van kerstklassiekers en feesthits. Blink je dansschoenen al maar op!

BLAFWAF ZKT.

foyerconcert Croque Musique

vr 27 jan 2023 - 12.00 uur

Blafwaf: Ze blaffen wel maar bijten niet! Kleinkunstcabaret van de bovenste plank. De eenvoud van de dagdagelijkse banaliteit in combinatie met een veelvoud van snaren en percussie vormt de basis van hun pretentieloos humorconcert.

WA ZANG WA KLANK

foyerconcert Croque Musique

vr 17 feb 2023 - 12.00 uur

Een hulde aan Wannes Van de Velde. Dirk Poel, goede vriend en jarenlang huisgenoot van Wannes, weet als geen ander de muzikale poëzie te vatten in zijn virtuoze gitaarspel. Met Remko Van Damme brengt hij nummers in de puurste vorm zoals Wannes het vanuit de volksmuziek heeft geleerd.  

Riet & Roy - matineeconcert

de mooiste duetten

zo 12 mrt 2023 - 15.00 uur

Riet & Roy zingen de mooiste duetten. Nederlandstalige, bekend en in een ander jasje, maar evengoed vertalingen van Engelstalige en Franse klassiekers. Geflankeerd door twee prachtmuzikanten, ontdekken ze samen met het publiek een aantal pareltjes.

Doctor Millar (Ierland)

foyerconcert Croque Musique

vr 17 mrt 2023 - 12.00 uur

Een Ierse artiest, net op St Patrick's day, een beter moment kon niet! Authentieke, ingetogen folk, donker en melodieus met invloeden van roots muziek.  

Zachary Lucky (Canada)

foyerconcert Croque Musique

vr 21 apr 2023 - 12.00 uur

Zachary Lucky is ontegensprekelijk een old-school country-artiest. Gewapend met een pracht van een baritonstem, robuust en warm tegelijk, doet hij denken aan een jongere Richard Burkner of Doug Paisley. Als een meesterverteller vertolkt hij herkenbare, universele emoties.  

Een cabaretvoorstelling van Nele Bauwens

za 29 apr 2023 - 20.00 uur

Dartelend ging Nele door het leven, de dag plukkend, swingend en zingend. Tot de geschiedenis kwam aankloppen, en de buren ook... Wie denkt aan huilen van het lachen, aan wenen van ontroering en aan rollen van het ene wonderlijk inzicht in het andere, die denkt aan een cabaretvoorstelling van Nele.

Queens

cabaretvoorstelling door Wim Claeys

wo 17 mei 2023 - 20.00 uur

Hoe gaat het er aan toe onder het dak van een alleenstaande papa met 4 opgroeiende dochters? Eén dak met daaronder vier Queens en één koning? Of is de koning de nar? Een grappige show vol pogingen om het goed te doen. Gespeeld, gezongen en verteld door Wim: joviaal, meeslepend, onnozel, ontroerend.