De dageraad!... het quasi mystieke moment van het ochtendgloren. Hartje zomer vanop Linkeroever de zon zien opkomen boven de rede en de stad. En dan daar muziek bij. Geen spotify- of youtubeplaylist maar een liveconcert van een artiest of band, dat door het aura van het vroege uur als vanzelf de perfecte soundtrack vormt bij de curieuze lichtinval.

Onze zintuigen zijn uitgeslapen, onbezoedeld, fris, onschuldig..maar we mogen ze niet te fel doen opschrikken. Je ogen moeten wennen aan het licht, je ruikt beter (hmmm vers brood, verse koffie) en je oren hebben precies de juiste dosis muziek nodig.

Eén keer per week, op donderdag, telkens samenvallend met het precieze uur waarop de zon opkomt (veranderlijk dus), geven we het startsignaal voor een dageraadconcert. In augustus komt de zon op tussen 6u10 aan het begin en 6u55 tegen het eind van de maand.

Het vroege uur, ergens tussen het blauwe en het gouden uur, is heel democratisch. Het leven staat eigenlijk nog een beetje stil, hoewel er zoveel mensen eigenlijk (al) wakker zijn. Sommigen buiten hun wil om, anderen omdat ze er graag vroeg bij zijn. Je hebt de slapelozen en de nachtshifters, de ouders met kleine kindjes, het bejaarde stel dat altijd heel vroeg uit de veren is, zij die aan een werkdag beginnen...gender, leeftijd, kleur...allemaal gelijk voor de dageraad.

Na het concert is er een eenvoudig, gezond ontbijt 

Dageraad #1
donderdag 8/8: Félicette om 6u16
tickets en info: https://www.stadsmagazijn.be/felicette

Dageraad #2
donderdag 15/8: Willem Ardui om 6u27
tickets en info: https://www.stadsmagazijn.be/willemardui

Dageraad #3
donderdag 22/8: Alice George Perez om 6u38
tickets en info: https://www.stadsmagazijn.be/dageraad3

Dageraad #4
donderdag 29/8: Revue Blanche om 6u49
tickets en info: https://www.stadsmagazijn.be/revueblanche

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
locatie
  • Café Kamyon
  • Beatrijslaan 29
  • 2050 Linkeroever

Extra

Startuur tussen 6:16 en 6:49 uur( bij zonsopgang)
ticketprijs inclusief concert en ontbijt