Expo: 'Beyond Space and Time'

Stadsmagazijn | S.C.GLXYART, Unfinished en Elena Gontcharova

S.C.GLXYART

Steffie is een jonge kunstenares (1997) uit Essen-Wildert. Ze schildert met het thema ‘ruimte’ sinds de COVID-19 periode, toen de wereld plots gedwongen werd om meer stil te staan. Steffie realiseerde zich, net zoals vele anderen, dat jezelf 'ruimte' gunnen eigenlijk essentieel is om te kunnen ontwikkelen als mens. Hoe Steffie die ‘ruimte’ voor zichzelf kan creëren, brengt ze op een intuïtieve, abstracte manier in beeld.

“Daarom gebruik ik sinds 2019 de galaxy als rode draad in al men werken, omdat ik het belang van 'ruimte' de wereld in wil blijven sturen.”

Ontdek hoe Steffie het belang van 'ruimte' tot leven brengt in haar schilderijen.

Instagram: s.c.glxyart

Website: www.glxyart.com

Unfinished

Unfinished gebruikt een fusie van graffiti en markers om prikkelende beelden van de toekomst te creëren. Zijn werken bevatten vaak een geel vierkant, wat symbool staat voor een verbinding met toekomstige generaties. Deze vierkanten werken als tijdscapsules waardoor de toekomstige mensheid terug kan kijken naar het heden, reflecterend over de essentie van het menselijk bestaan en de impact ervan op de wereld.

Geïntrigeerd door de mogelijkheden van het onbekende, schept Unfinished landschappen van denkbeeldige planeten en dimensies waar ons menselijke ras mogelijk zijn toekomstige thuis zou kunnen vinden. De vraag of interplanetair leven gedreven zou worden door noodzaak of een gevoel van avontuur is nog een raadsel. Zou de mensheid, als onverschrokken ontdekkingsreizigers, zich wagen aan een reis door het heelal op zoek naar antwoorden, of zouden ze oplossingen vinden om het bewoonbaarheid van de aarde te behouden, en zo een florerende toekomst op onze geliefde thuisplaneet verzekeren?

Via zijn kunst tracht Unfinished kijkers te herinneren aan hun collectieve verantwoordelijkheid om samen een betere toekomst vorm te geven. Elk kunstwerk draagt een boodschap en nodigt subtiel uit tot nadenken over de acties en keuzes die de koers van ons gedeelde lot zullen beïnvloeden. Hoe meer bewustzijn er is, hoe veelbelovender de toekomst zou kunnen worden.

Terwijl Unfinished zijn visies op canvas blijft schilderen, laat hij sporen van zijn creativiteit achter in openbare ruimtes, soms als kleine verrassingen voor nieuwsgierige voorbijgangers die kunnen leiden tot het starten van gesprekken over het pad dat de mensheid voorwaarts zou moeten brengen.

Instagram: unfinished_futurism_artist

Website: www.unfinished-futurism.art

Elena Gontcharova

Elena Gontcharova (28) is een jonge, Kalmthoutse kunstenares met Russische roots. Haar specialiteit zijn intuïtief-abstracte schilderijen in olie- en acrylverf. Het liefst van al schildert ze wat ze voelt, denkt en ervaart in het moment. Daarnaast maakt ze ook handbeschilderde polyester kunstbeelden.

Inspiratie voor haar kunst vindt Elena in het dagelijkse leven, de natuur en de wereld rondom. Ze schildert graag expressief, waarbij ze haar emoties rechtstreeks op het doek overbrengt. Ze hecht veel waarde aan een bewuste levensstijl, yoga en meditatie. Haar kunst is dan ook een uitnodiging voor de toeschouwer om dieper te voelen en te ervaren.

Instagram (+ 1.8 K volgers): @elenagontcharova_artist

Website: www.elenagontcharova.com


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Te bezichtigen tijdens de openingsuren (onder voorbehoud van zaalverhuur)