Expo Uganda's Special Needs

door 11.11.11

Hoewel ongeveer 13% van de Oegandese kinderen een beperking heeft, worden Oegandese ouders met een kind met een beperking vaak uitgesloten. Het Oegandese Angel's Centre komt op voor hun rechten.

De medewerkers van het centrum vechten dagelijks tegen de vooroordelen en het geweld waarmee deze ouders te maken krijgen. Het zijn 'Changemakers', mensen die door hun werk de wereld veranderen . 11.11.11 zet deze krachtige mensen centraal in zijn huidige campagne. Voor Uganda's Special Needs maakte fotograaf Joris Casaer portretten van Oegandese families die kinderen met een beperking grootbrengen. De families zelf namen polaroid foto's van hun dagelijks leven. Uganda's Special Needs stelt ze samen tentoon.

Deze tentoonstelling van 11.11.11 is een samenwerking met Field, een creatief collectief dat onderzoeksresultaten van wetenschappers uit alle domeinen op een boeiende manier naar een breed publiek communiceert. De polaroidfoto's vormden een belangrijk deel van het onderzoek van wetenschapper Caroline Masquillier aan de universiteit Antwerpen. Ze onderzocht de rol van het huishouden in de inclusie van Oegandese kinderen met een beperking.

Partners 11.11.11, Field, Universiteit Antwerpen, KVG vorming vzw, Stad Antwerpen, Het Stadsmagazijn, 't Werkhuys en Districtshuis Deurne.


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Doorlopend tijdens de openingsuren, onder voorbehoud van zaalverhuur.

Of op afspraak voor groepen en scholen (met of zonder rondleiding): gelieve dit formulier in te vullen.

Vrijdag 4 okt, 19u: feestelijke opening met inhoudelijk moment, vertoning van de documentaire Mercy Killing.