speurhonden -

mensen die vrijwillig

die samen met mij

tot diep in de nacht

met hun zaklamp …

een mevrouw – ik heb haar nog nooit eerder gezien –

komt soep brengen

en journalisten natuurlijk

Wat gebeurt er als je bij de geboorte van je kind niks voelt?

Het overkomt Jurgen Rogiers.

Tot zijn dochter op een dag verdwijnt…

Net voor zijn vrijlating zet hij de gebeurtenissen op een rij.

 

‘Sluitertijd’ is het bijzonder portret van een man die op zoek gaat naar zijn dochter, maar vooral zichzelf tegenkomt.

Een verhaal over hoop, graag willen zien en niet kunnen loslaten.

 

Na ‘CruX’, de succesvolle monoloog over de zaak-Vangheluwe, schreef Kwinten Van Heden opnieuw een bijzonder beklijvende tekst (uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek). Acteur Tristan Versteven geeft gestalte aan een man die zich, ondanks alles, staande probeert te houden.

Bij ‘Sluitertijd’ zit je op het puntje van je stoel. Het is een prachtig uitgewerkte monoloog over wat het betekent ouder te zijn, graag te zien en dat alles te verliezen. Zelden was een theaterstuk zo herkenbaar, diepgaand, genuanceerd en snijdend als een mes (Manu Keirse).

Tristan Versteven studeerde in 2000 af aan het RITS te Brussel. Hij speelde o.a. bij hetpaleis waar hij vaak samenwerkte met Peter De Graef. In 2009 richtte hij, samen met Brechtje Louwaard, Het Banket op. Daarnaast was hij te zien in tal van (kort)films en televisieseries. Recent speelde hij in ‘Gevoel voor tumor’, ‘Familie’, ‘Auwch’ en ‘Gina & Chantal’.

Kwinten Van Heden studeerde recent af aan Luca Drama in Leuven. Hij speelde zelf reeds bij hetpaleis, HETGEVOLG en fABULEUS en was een tijd lang te zien in ‘Thuis’. In 2019 schreef hij ‘CruX’ (uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek), een theatervoorstelling over de zaak-Vangheluwe die op veel lof werd onthaald en waarmee hij nog steeds door Vlaanderen trekt.

Peter Terrin, coach bij het schrijfproces, is een van de grootste Vlaamse schrijvers van dit moment. Hij schreef theaterteksten voor De Barre Weldaad, maar is vooral bekend als romanschrijver. Zijn boeken (‘Post Mortem’, ‘Blanco’, ‘Monte Carlo’) vielen een na een in de prijzen. Zijn meest recente roman ‘Al het blauw’ verscheen in 2021 en wist opnieuw het hart van het grote publiek te veroveren.

  • Tekst: Kwinten Van Heden
  • Spel: Tristan Versteven
  • Tekstcoach: Peter Terrin
  • In samenwerking met Luca Drama

 

tristanversteven.be

www.kwintenvanheden.be


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • VVK: 8 euro
  • kassa: 12 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren: 19.30u

Ruil een A-kaart bon in voor een dubbele korting van 4€