Shakedown Tim & Jack O Roonie

Terras- en foyerconcert Croque Musique

"Shakedown Tim" brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn songs zijn hedendaags.  
Zanger-gitarist en “Shakedown Tim” (Ielegems) is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en staat ook vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Willie Buck, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo' Buddy, Little Victor...  
 
"Shakedown Tim” is niet enkel een uitzonderlijke gitarist/zanger maar ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen.  
Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk ervaren klasbakken met een grote passie voor old skool blues en jazz. 
 
Hij bracht 2 albums uit op Het befaamde label “Rhythm Bomb Records” Dit bracht hem al van Boom over Helsinki tot in L.A.  
Voor zijn laatste album “Shakedown’s Thow’down” tekende de legendarische bluesman James Harman (USA) in als producer. 
 
Het geluid van een een vintage fat body gitaar, een piano, een strakke rhythm sectie én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel. Deze band mikt op je heupen én op je ziel! 
 
Tim zal in duo optreden met Jack O Roonie, zijn vaste contrabassist. Jack is een zeer vaak gevraagde muzikant met tonnen ervaring in rootsmuziek: Blues, Rock ’n roll, Jazz etc. (-> Doghouse Sam, Seatsniffers, André Williams etc) He’s a soulful & stylish virtuoso. 


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren: 12.45 u

Aanvang: 13.10 u (niet om 12u zoals gewoonlijk)

Bij slecht weer is het terras overdekt en verwarmd.