Bloemen noch kransen - Pieter Peirsman eert Jeff Buckley

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.
Het orkest van 'The Moonlovers” zal de centrale gast in alle waardigheid bijstaan. Herwig Verhovert (VRT Radio 1) leidt de plechtigheid in goede banen en wijdt de homilie aan interessante weetjes over de overleden artiest. Het concert vindt plaats in besloten kring. Nadien is er aan de bar gelegenheid om de muzikanten te groeten.

Pieter Peirsman eert Jeff Buckley

Pieter Peirsman stak voor het grote publiek voor het eerst zijn neus aan het venster tijdens het TV-programma 'De beste singer-songwriter van Vlaanderen' waarna hij door Sarah Bettens werd uitgenodigd in een Radio 1-sessie en als support van K's Choice. Sinds 2015 staat hij als zanger-gitarist van Hooverphonic op alle grote podia in binnen- en buitenland. In 2018 bracht hij onder de naam van zijn muzikale alter ego Slow Pilot een eerste album uit: 'Gentle Intruder', met singles in Vlaanderen en Nederland. Daarnaast werkt Pieter ook samen met Jef Neve, Walrus, Theater Tieret e.a. De invloeden van Jeff Buckley zijn zonder twijfel te horen in de muziek die hij maakt.  Met akelige vocale precisie wekt hij de stem van de betreurde Jeff Buckley weer tot leven. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90. 

Jeff Buckley (1966-1997) deed met zijn hit “Hallelujah” het origineel van Cohen haast vergeten. Opvallend was zijn krachtige en unieke stemgeluid, dat zijn publiek mateloos fascineerde.

Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien is 'Bloemen noch kransen' een uitgelezen herkansing, voor anderen dé kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Wedden dat uw platenkast na deze voorstelling één album rijker zal worden?

Met hun spelplezier nemen The Moonlovers het publiek telkens weer mee in hun muzikale trip. Zij oogstten dan ook al talrijke successen op straatfeesten, pleinen, kastelen, kroegen en straks in zaal Zirkus.

Herwig Verhovert presenteerde jarenlang muziekprogramma’s (Exit, Classics, Radio 1 Sessies) en maakte tot voor kort deel uit van de ploeg rond Jan Hautekiet. Momenteel bouwt hij mee aan De Wereld van Sofie (Radio 1).

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 10 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • zaal Zirkus
  • Zirkstraat 36
  • 2000 Antwerpen

Extra

  • Deuren open: 19.30 uur
  • Aanvang: 20 uur
  • Einde concert: 22 uur ten laatste