Natashia Kelly en Jan Ghesquière

Foyerconcert Croque Musique

Natashia Kelly en Jan Ghesquière studeerden af als jazz muzikanten aan de conservatoria Antwerpen en Brussel en creëren ook met andere gelijkgezinden, regelmatig muziek die als 'jazz' omschreven kan worden.
Zo heeft Natashia haar eigen groep 'Natashia Kelly Group' waarmee ze op het voorprogramma van GoGo Penguin stond in L'Aéronef Lille en speelt ze ook o.a. bij 'Lionel Beuvens Motu'.
Jan speelt bij 'Sinister Sister' die onlangs in de Singel stonden met 'Sinister Sister plays Bartok'.

Als duo spelen ze eigen composities en jazz standards maar telkens met ruimte voor improvisatie.
Improvisatie is durven springen in het onbekende en spontane. Het vergt durf, kunde en bovenal vertrouwen, bereidheid om risico's te nemen en je open te stellen naar je partner.

Laat je meenemen in dit avontuur met de ervaren gidsen Natashia en Jan.

Fragment uit recensie concert Bruggenhuis door Guy Peters, verscheen in jazz magazine Enola :
“...Het is muziek die inzet op verfijning en mysterie.”

“....De eerste set bestond grotendeels uit eigen materiaal, maar bevatte ook een zijstapje naar de Angelsaksische folktraditie die al net zo organisch aanvoelde. De muzikanten bewogen zich tussen jazz, pop, improvisatie en folk met een soms bedwelmende lyriek. Té etherisch of aaibaar wordt het echter nooit. Kelly kan zweven in het hoge register, met net zo goed de blues uit haar strot knijpen, wat ze ook nu weer deed met “Sweet Dragon”. De begeleiding van haar kompanen was krachtig, met Ghesquière die een expressieve, elastische solo over de muziek uitsmeerde.

“.... twee sets die gevuld waren met interactie die je regelmatig naar het puntje van je stoel joeg en ronduit bloedmooi was. De markante poëzie van Kelly & co. valt niet meer te negeren.”

Natashia Kelly Group live @ L' Aéronef Lille


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren: 11.45 u

Aanvang: 12.10 u