Matineeconcert 'Micha Marah zingt!'

Vlaamse levensliederen

Micha Marah is een begrip in Vlaanderen; onnodig dus om haar nog voor te stellen. Heel wat generaties zijn met het repertoire van de Kempense zangeres groot geworden. Als prille zestiger zou Micha het rustiger aan ‘kunnen’ doen, maar laat die uitdrukking nu niet in haar woordenboek staan; integendeel.

Micha Marah kan vandaag terugblikken op een rijk gevulde carrière. ‘Tamboerke’ was in 1971 haar eerste wapenfeit tijdens het legendarische televisieprogramma ‘Canzonissima’. Haar talent bleef niet onopgemerkt waardoor ze te zien was in heel wat televisieprogramma’s. Wie herinnert zich niet ‘Stad Op Stelten’ op de toenmalige BRT of De Soundmixshow op VTM. Maar ook op de radiogolven liet Micha Marah zich niet onbetuigd. Haar warme stem kluisterde heel wat mensen aan de radio tijdens de uitzendingen van ‘Kwistig Met Muziek’, ‘Vlaanderen Boven’ en ‘Hadiemicha’. Dat laatste programma kreeg in 2016 trouwens een tweede leven op de muziekzender Ment TV; nu al voor het derde seizoen op rij.

Ondanks de artistieke zijsprongetjes voor radio en televisie, is Micha in de eerste plaats een zangeres ‘pur sang’. Zo nam ze een paar jaar geleden – na een hele tijd achter de schermen van de showbizz te hebben gewerkt – opnieuw de micro op. Plots was Micha Marah weer terug van eigenlijk nooit weggeweest. Anno 2018 scoort Micha nog steeds met haar muziek en treedt ze nog veelvuldig op. Haar meest recente wapenfeit: de live versie van haar single ‘Verloren Strijd’ die ze bracht in een tot de nok gevuld Sportpaleis tijdens de Music Show Scotland. Memorabel!

Geboren artieste

Maar als geboren artieste wil Micha in de eerste plaats mensen laten genieten van haar muziek. Of je nu 7 of 77 bent, Micha Marah heeft in haar programma ‘Micha Marah Zingt (Nog Altijd) muziek en anekdotes verwerkt die iedereen aanspreken. Micha trekt je mee in haar boeiende wereld waar muziek met stip op één staat.

Nummers uit een ver en iets minder ver verleden zorgen voor de nodige sfeer en ontroering tijdens dit namiddag- of avondvullend programma. Wedden dat je nummers als 'Afscheid is een beetje als sterven', 'Vrijdagavond', 'Jij bent het einde', 'Is dit nu alles', '40 jaar', 'Tamboerke', 't Is te gek om weer verliefd te zijn’, ‘Liefdesliedjes’, ‘Als ik naar hem kijk’ en ‘Verloren strijd’ moeiteloos zal kunnen meezingen? 

Music Show Scotland & Micha Marah - Verloren strijd


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • VVK: 8 euro
  • kassa: 12 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren open: 14.30 uur

Aanvang concert: 15 uur