Bloemen noch kransen - M.E. Lee zingt Charles Bradley

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.
Het orkest van 'The Moonlovers” zal de centrale gast in alle waardigheid bijstaan. Herwig Verhovert (VRT Radio 1) leidt de plechtigheid in goede banen en wijdt de homilie aan interessante weetjes over de overleden artiest. Het concert vindt plaats in besloten kring. Nadien is er aan de bar gelegenheid om de muzikanten te groeten.

M.E. Lee zingt Charles Bradley

M.E. Lee, of Emilie Leysen, dook al in het repertoire van de gospel en de work songs als studente aan het Gentse Conservatorium. Ze keert soul- en bluesklassiekers binnenstebuiten en boetseert ze weer in elkaar volgens het ritme van haar hart. Soms explosief, soms intiem, steeds oprecht gaat zij aan de slag met het repertoire van Charles Bradley.

Charles Bradley (1948 -2017) ontketende nog heel recent een revival van de funk en soulmuziek uit de jaren ’60 en ’70. Hij was de Screaming Eagle of Soul, en wordt vergeleken met grote namen als James Brown en Otis Redding.

The Moonlovers nemen met hun speelplezier nemen het publiek telkens weer mee in hun muzikale trip. Zij oogstten dan ook al talrijke successen op straten en pleinen in Kopenhagen, in chique kastelen, groezelige kroegen en Italiaanse straatfeesten, en straks hier in't Kwartier (naast het Stadsmagazijn).

Herwig Verhovert presenteerde jarenlang muziekprogramma's (Exit, Classics, Radio 1 Sessies) en maakt nu deel uit van de ploeg rond Jan Hautekiet (Hautekiet) op VRT Radio 1.

'Genuine' by M.E. Lee & the Moonlovers (original by Sharon Jones & the Dap Kings)


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 8 euro
  • kassa: 12 euro
  • vt-statuut: 2 euro
locatie
  • 't Kwartier
  • Keistraat 11
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren 19.30u

Aanvang 20u

Afterdrink@stadsmagazijn