Letterenhuisfestival 'Ieder zijn Claus'

Boekenmarkt en optredens: met slam poetry, Statief jazzTrio en Bert Ostyn (Absynthe Minded)

Het Stadsmagazijn is één van de locaties van het Letterenhuisfestival, dit jaar in het teken van Hugo Claus. Tijdens deze literaire happening laten auteurs, acteurs en muzikanten de teksten van Claus weerklinken op verschillende plekken in de binnenstad.

PROGRAMMA  STADSMAGAZIJN

12u tot 18u Poëzie en woorden boekenmarkt

Snuister in verrassende gedichtenbundels en woordenboeken uit de hele wereld. Wie weet ontvang jij wel het winnende lot voor het scheldwoordenboek ‘Duizend bommen en granaten’ van kapitein Haddock!

14u30 en 15u30 Statief Trio jazz
Laat je meevoeren op de jazzy tonen van intieme songs, swingende ritmes, rauwe blues of simpelweg een mooie ballad zoals ‘April in Paris’. Hugo Claus schreef een gedicht met dezelfde titel als hommage aan de componist.
• 16u30 en 17u30 Bert Ostyn
Absynthe Minded ontleende de titel van hun eerste hit aan een gedicht van Hugo Claus: ‘Envoi’. Frontman Bert Ostyn komt dit lied live brengen, samen met nummers uit de nieuwe plaat van Absynthe Minded.
• 16u en 17u Joost Hoekaf slamt Claus
En dan een stem die heel anders klinkt… Joost Hoekaf predikt, verzoent en probeert positieve verandering in gang te zetten met slam poetry. Hij trad al vaak op in België én Nederland, van café tot Bourlaschouwburg.


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen