Bloemen noch kransen - Leonie Gysel (Arsenal) eert Serge Gainsbourg

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.
Het orkest van 'The Moonlovers” zal de centrale gast in alle waardigheid bijstaan. Herwig Verhovert (VRT Radio 1) leidt de plechtigheid in goede banen en wijdt de homilie aan interessante weetjes over de overleden artiest. Het concert vindt plaats in besloten kring. Nadien is er aan de bar gelegenheid om de muzikanten te groeten.

Leonie Gysel (Arsenal) eert Serge Gainsbourg

Leonie Gysel is naast zangeres ook visagiste en styliste. Ze zong o.a. bij Zita Swoon en is momenteel frontvrouw bij Arsenal. Soms explosief, soms intiem, maar steeds oprecht gaat zij aan de slag met het repertoire van Serge Gainsbourg.

Serge Gainsbourg (1928-1991) was een Frans dichter, zanger, componist, acteur en regisseur. Hij schreef soundtracks voor meer dan veertig films en regisseerde zelf o.a. de film “Je t’aime…moi non plus”, die ineens ook zijn grootste hit opleverde. Gainsbourg stond bekend voor zijn turbulent liefdesleven, zijn controversiële humor en decadente levensstijl.

Met hun spelplezier nemen The Moonlovers het publiek telkens weer mee in hun muzikale trip. Zij oogstten dan ook al talrijke successen op straatfeesten, pleinen, kastelen, kroegen en straks in de crypte van de Sint-Pauluskerk.

Herwig Verhovert presenteerde jarenlang muziekprogramma’s (Exit, Classics, Radio 1 Sessies) en maakte tot voor kort deel uit van de ploeg rond Jan Hautekiet. Momenteel bouwt hij mee aan De Wereld van Sofie (Radio 1).


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 10 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Deuren open: 19.30 uur

Concert: 20 tot 22 uur

Vanaf 22 uur: afterdrink in Het Stadsmagazijn