De Kleinste Revue van Vlaanderen

Vitalski, Parlé Texas, Veston, Bert Lezy, Liliane Simons en Geert Buellens. Bij mooi weer op een zonnig terras.

De "Kleinste Revue Van Vlaanderen" trekt door het land met een relatief kleine bezetting, die wel intens op alle fronten wordt ingezet. De coconut-danseres Parlé Texas is tijdens de pauze tevens deejay, de exotische goochelaar Hiëronimus verzorgt tegelijk gratis professionele massage aan allen die dat willen. De tekenaar Bert Lezy maakt portretten van mensen uit het publiek, maar is tevens quizmaster. Dit alles muzikaal gekaderd door de virtuoze vierkoppige liveband Veston, die op zeer frisse wijze golden oldies nieuw leven inblaast. Er is een bingo waarbij je prijzen kan winnen en ja, de volledige voorstelling schommelt en swingt onder de vaardige auspiciën van podiumveteraan Vitalski, die tussendoor ook stukjes comedy brengt.

De klassieke "revue" beleeft een revival, en terecht; op korte tijd krijg je alle soorten van entertainment op je bord, met een telkens hernieuwde energie. Boven alles spreekt de revue een publiek van senioren aan, die deze format herkennen uit hun eigen wilde jeugdjaren.
Wat déze revue zo bijzonder maakt, is dat ze niet over de hoofden van het publiek heen speelt, maar dat ze zich aandachtig richt op de regio waar ze is neergestreken. Zo wordt elke voorstelling een uniek ding, in iedere gemeente anders. Met een quiz genaamd "Ken Je Eigen Buurt", maar ook, zelfs, met live bijdragen van lokale bekendheden en/of onbekendheden, die zélf op het podium hun ding doen, of die in een live-interview worden uitgehoord omtrent de geschiedenis van hun beenhouwerij, over hun eigen lokale natuurramp, over hun eigen legendarische lokale kroeg.  Voor deze editie verwelkomen we o.a. rapster Liliane Simons,  en Geert Buellens, de schijnburgemeester die komt vertellen over de Zwarte Komedie en Patsy Sörensen.  Ook  Monique Tops, 4 Fold, het Sint-Andrieskoor , Tony Argil en tangodansers Bob en Simonne verrassen u met leuke gelegenheidsacts.

Een namiddag intens feestvieren met mensen uit je eigen buurt! Een lach en een traan, een verhaaltje en een lied, een dans en een stunt, massage, quizzen, bingo, comedy en een vleugje poëzie...


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 8 euro
  • kassa: 10 euro
  • vt-statuut: 2 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren 14.30u

Aanvang 15u