programma > school

schoolvoorstellingen seizoen 2021-2022

Op Visite 2022 - 2023

Theatervoorstelling op school

vr 16 sep 2022 tot vr 16 jun 2023

Omdat het voor u soms een hele onderneming is, zo’n uitstapje naar het theater, komt het cultuurcentrum ook volgend seizoen naar uw school. Wij selecteerden drie voorstellingen en één workshop voor kinderen van 2,5 tot 9 jaar, die in de vertrouwde klasomgeving kunnen plaatsvinden.

De Bal (instap tot 2de kl)

door Ministerie van Fantasiebevordering

di 25 okt 2022

Een bruisende poppenvoorstelling met spelers van Sesamstraat en live-muziek. Over vriendschap, voor elkaar zorgen en elkaar helpen als het even tegenzit en dat zelfs als je eigenlijk niet durft.

Zohra's feestje (2de tot 4de lj)

door ZEBARBAR & De Studio

di 22 nov 2022

Yamina is acht jaar en houdt niet van verjaardagsfeestjes. Als haar oma Zohra 70 jaar wordt, organiseert haar mama Fadila een verrassingsfeest. Maar oma Zohra is helemaal geen feestbeest en het feest wordt dan ook een groot fiasco.

Mis Poes (1ste tot 3de kl)

door Beeldmakerij

di 29 nov 2022

Mies is een lapjeskat. Ze heeft de mooiste lapjes van de straat, maaar op een ochtend wordt ze wakker en is haar mooie lapjesvacht verdwenen! Waar is haar vachtje gebleven? Mies gaat op onderzoek uit bij alle buurbeesten. Hebben zij iets gezien of gehoord? Een kleurrijke poppenvoorstelling.

Vaders en eieren (4de tot 6de lj)

door Het Banket

di 7 feb 2023

‘Vaders en eieren’ speelt zich af bij de pinguïns, waar de mannetjes de eieren uitbroeden. Het is een universeel verhaal over liefde en toekomstdromen, over verdriet en familie. Het brengt theater heel dicht bij het publiek en maakt het toegankelijk voor iedereen.

Baby Pop en Billyboef (1ste tot 4de lj)

door Pascale Platel

di 14 mrt 2023

Een beeldend verhaal vol humor en ook wel wat griezelig! De ongeboren Baby Pop observeert vanuit de mamabuik haar toekomstige familie. Die zuigt met flikkerende vampiertandjes verhalen uit mensen, om ze dan leeggezogen achter te laten. Een frisse vertelvoorstelling met projecties van tekeningen.

Horen, zien en voelen - Mindfulness (1ste kl tot 1ste lj)

door Mevrouw de Poes

di 2 mei 2023

Mevrouw de Poes oefent voor haar grote poezentoets. Om alles goed onder de knie te krijgen gaat ze te rade bij juf Zen-meermin. Ze stappen in een wonderlijke wereld. Met oefeningen en liedjes in een jasje van verbeelding leert Mevrouw de Poes hoe je in een paar tellen rustig kan worden en blijven.