Nog niet zo heel lang geleden was de postbode een vertrouwenspersoon, een ambtenaar met een modaal pensioen en enig aanzien. Iemand op wiens discretie men kon rekenen. Soms was hij ook de brenger van onverwacht geluk.

Post is een uitvergrote neerslag van het tv-item in het VRT magazine Iedereen Beroemd. Ief bracht brieven van België naar Italië en vice-versa, handmatig afgeleverd op een typisch Italiaans voertuig, een Paggio-Ape. De reacties waren enorm, hij zag grote ontroering, vreugde, verbijstering... hij opende het pad voor hernieuwde vriendschappen en verbroedering. Meteen ook de neerslag van 70 jaar emigratie en migratie tussen beide landen. Er is ook een schitterend boek van gemaakt.

Post draait dan ook rond de brief als communicatiemiddel en speelt in op gemis, heimwee en nood aan traagheid. In  POST komt Ief Postino niet alleen vertellen over ontmoetingen met de briefschrijvers en –ontvangers. Hij staat met zijn publiek ook stil bij hoe we vandaag communiceren en vermengt persoonlijke verhalen in de voorstelling. Aan bod komen Limburg, Italië, post, brieven schrijven, de sixties, heimwee, vriendschappen,…

Van en met : Ief Gilis & Steven Wouters
Co-producenten : Provincie Limburg dienst PCCE & C-Mine Genk
Coaching : Jo Roets (Laika)

POSTINO


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • VVK: 8 euro
  • kassa: 12 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren 19.30u

Aanvang 20.00u