Straks gaat het jenever sneeuwen

Marcel Vanthilt, Leen Diependaele & Gaetan La Mela

Voor dit concert kan je enkel telefonisch reserveren op 03 292 63 80. Wegens de cyberaanval zijn we niet bereikbaar online of via mail.

Uit de prachtige bloemlezing jenevergedichten die het Hasselts Jenevermuseum uitbracht in september 2020 koos Marcel Vanthilt een 50-tal korte & langere jeneverteksten en zette die met multi-instrumentaliste Leen Diependaele (Samowar, Tine Reymer, Het Paleis) en percussionist Gaetan La Mela (Opera Vlaanderen, Hermès Ensemble) op muziek.

Die muziek is hedendaags fris en de teksten waaien aan uit een ver en dichtbij verleden.  Van J. Bernlef over Simon Carmiggelt naar Gerrit Komrij. Van Luuk Gruwez over Louis Verbeeck naar Eddy Van Vliet. Allen prezen zij de jenever!

Het is een ode aan de drank, een luid loflied, maar tevens een intrieste klaagzang en treurnis over drankzucht en wat het allemaal aanricht. Humor en verdriet: de lach, de traan, de fles ...

Straks gaat het jenever sneeuwen

Dan maken we glijbanen van jenever

's Morgens op je raam

Prachtige jeneverbloemen

En over de hele natuur

Een waas van jenever.

Een voorstelling die je drenkt in een roes van woord, muziek en ... jenever. De voorstelling was voorbije zomer te zien op TAZ.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Kansentarief: 3 euro
  • VVK: 10 euro
  • kassa: 14 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren open om 19.30u 

1 jeneverke gratis