Atelier houtsnijden - GEANNULEERD

door Elke Lemmens - Hausgemacht

Deze activiteit wordt geannuleerd wegens corona

Helaas is Het Stadsmagazijn genoodzaakt te sluiten tot maandag 4 januari 2021. Heb je tickets voor deze workshop? Van zodra er nieuws is over terugbetaling of herboeking naar een nieuwe datum, brengen we je op de hoogte via mail.

Hausgemacht neemt je drie avonden mee in de wereld van het houtsnijden. We starten met een stammetje vers hout, gaan zagen, klieven en kappen om daarna de snijmessen (duimmes, lepelmes) te leren gebruiken. Je tekent je eigen ontwerp uit.

Daarnaast krijg je uitleg over houtsoorten, snijtechnieken, materiaalkeuze, afwerkingstechnieken en onderhoud van materiaal.

Ligt de drempel te hoog om aan de slag te gaan met een bijltje?  Dan kan je kan ook beginnen met een voorgesneden vorm (lepel, spatel of botermes). Hiermee kan je ook de verschillende snijtechnieken aanleren.

Hausgemacht is een mobiele vrijplaats voor handwerk, ambacht en creatief spel. Ze willen mensen van elke mogelijke pluimage ‘uit het hoofd, in de handen’krijgen. Omdat we meer dan ooit nood hebben om terug verbinding te vinden met onszelf, natuurlijke materialen en elkaar. Ze werken zo veel als mogelijk met reststromen omdat die er zijn en omdat moeder aarde al genoeg te slikken krijgt. Hausgemacht gelooft dat het maken van unieke en duurzame spullen met onze handen, kan bijdragen aan een betere wereld en blijere mensen.


afgelast

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • voor de 3 lessen: 30 euro
  • Kansentarief: 6 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Herhaling van de zomerworkshops wegens succes

3 keer: wo 2, 9 én 16 dec

19.30 tot 21.30 uur

max 8 deelnemers

volwassenen