Bloemen noch kransen - Gregory Frateur zingt Nina Simone

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.
Het orkest van 'The Moonlovers” zal de centrale gast in alle waardigheid bijstaan. Herwig Verhovert (VRT Radio 1) leidt de plechtigheid in goede banen en wijdt de homilie aan interessante weetjes over de overleden artiest. Het concert vindt plaats in besloten kring. Nadien is er aan de bar gelegenheid om de muzikanten te groeten.

Gregory Frateur zingt Nina Simone

Gregory Frateur is bekend als frontman van de Belgisch alternatieve pop band Dez Mona, waarmee hij 6 platen maakte en andere muzikale projecten uitwerkte zoals soundtracks voor The Red Piece en de Franse film Une Estonienne A Paris. Hij cureerde NO FEAR! een éénmalige avond in de Bourla Schouwburg rond het werk van Nina Simone.

Nina Simone (1933-2003) was een invloedrijke artieste en activiste. De strijd om burgerrechten voor de zwarte gemeenschap is een terugkerend thema in haar repertoire van klassiek, jazz, blues, folk, R & B, gospel en pop.

The Moonlovers nemen met hun speelplezier nemen het publiek telkens weer mee in hun muzikale trip. Zij oogstten dan ook al talrijke successen op straten en pleinen in Kopenhagen, in chique kastelen, groezelige kroegen en Italiaanse straatfeesten, en straks hier in't Kwartier (naast het Stadsmagazijn).

Herwig Verhovert presenteerde jarenlang muziekprogramma's (Exit, Classics, Radio 1 Sessies) en maakt nu deel uit van de ploeg rond Jan Hautekiet (Hautekiet) op VRT Radio 1.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 8 euro
  • kassa: 12 euro
  • vt-statuut: 2 euro
locatie
  • 't Kwartier
  • Keistraat 11
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren 19.30u

Aanvang 20u

Afterdrink@stadsmagazijn