EXPOSED MUSIC @Luchtbal

Muziek en meer op bijzondere locaties - Curator: Aldo Struyf

Exposed Music neemt je mee op tour langs 4 opmerkelijke performances. 
Bereid je voor op een hypnotiserende mix van funk en afrodans, blues en soundscapes, oosterse muziek en beeldende kunst. Je komt op verrassende plekken in de wijk Luchtbal, waar je de typische architectuur ontdekt. 

Curator: Aldo Struyf

  • Een tour langs 4 korte, krachtige performances (30 min), op wandelafstand van elkaar.
  • Boek je ticket(s) in groep 1, 2 of 3.
  • Vanuit BLOC 2030 neemt onze gids je mee op sleeptouw naar alle performances.

 

LOCATIES & PERFORMANCES

BLOC 2030 Comité Hypnotisé met special guest Yoshadinho | dub, funk, hip hop en afrodans

Met Comité Hypnotisé tuimelt Tim Vanhamel (Millionaire, Evil Superstars…) in een subsonisch wormgat waar uitgerookte dub samensmelt met boogie funk en op z’n kop gezette hip hop vibes. Een dansend delirium van geest en ziel. Kosmische geluiden uit een onbekend heelal. Horen is geloven.

Yoshadinho is een jonge veelzijdige danser uit Luchtbal en een groot opkomend talent. Als kind raakte hij gefascineerd door dansfilms en de stijl van Michael Jackson. Hij begon met hiphop en later volgde een scala aan afrodans, waar hij ook mee opgroeide. 
Een onverwachte combinatie met Comité Hypnotisé die vuurwerk zal geven.

 

Schouwburg Luchtbal Big Dave Reniers y Son Amigos Fantasticos met special guest Warre Borgmans | blues, soundscaping en poëzie

Dave Reniers aka Big Dave (the Electric Kings, 44rave, Crayon Sun) ademt de blues met zijn rauwe stem en mondharmonica. Sinds de late jaren ’80 is hij een vaste waarde in de Belgische blues-scene.
Voor deze speciale avond brengt hij goede vrienden en topmuzikanten mee: Bart De Mulder op gitaar, Sjang Coenen op bas, soundscaping en trompet en Antoni Foscez op drums en percussie. Samen scheppen zij een kader waarin poëzie met acteur Warre Borgmans je in vervoering zal brengen op dit boeiende avontuur!
 

Onze-Lieve-Vrouw-Boodschapkerk Nicolas Mortelmans Trio met special guests Joeri Wens en Greet Meert | Indisch-Iraanse muziek

Nicolas Mortelmans is een gepassioneerde sitarspeler en multi-instrumentalist uit Antwerpen. Hij studeerde bij verschillende traditionele sitarmeesters in India en sinds 2017 bij  de wereldbefaamde Anoushka Shankar. 
Op Exposed Music speelt Nicolas samen met de fantastische percussionist Joeri Wens op Iraanse daf en tombak, terwijl Greet Meert zorgt voor een hypnotiserende drone met haar Indische tanpura.  

Verwacht je aan een concert dat zowel meditatief als explosief kan zijn, met improvisatorische invloeden uit de Indische klassieke muziek!

 

Basisschool De Optimist The Concrete Boys met visual artist Mashid Mohadjerin | muzikaal combo en beeldende kunst

The Concrete boys geleid door Kim Kickxen (DK) met Jan De Vroede (BE), Charles Lee Shapiro (USA) en gasten is een combo dat impro, noise, doo wop en hitsongs brengt. Het wordt een artistieke rel, een worsteling met muziek en glitter, in samenwerking met Iraans-Belgische fotografe en beeldend kunstenares Mashid Mohadjerin.

 

Curator Aldo Struyf, zanger en muzikant, stelde het programma samen. Hij speelt sinds de jaren ’80 in verschillende Belgische bands, waaronder Millionaire en zijn eigen band Creature with the Atom Brain. Hij leidde ook de band van Mark Lanegan op tournee.
Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 12 euro
  • Kansentarief: 3 euro
  • Kassa: 16 euro
locatie
  • 4 locaties in Luchtbal

Extra

Startpunt > BLOC 2030, Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen Zo geraak je er.
19.30u > Deuren
20.00u > Vertrek op tour in groep
23.20u > Afterparty in BLOC 2030 met DJ Aldolino