Eitje - voorstelling en workshop (1ste kl tot 1ste lj) GEANNULEERD - wordt mogelijk verplaatst

door Maas Theater en Dans

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooit. Een eitje waar niemand aan mag komen. We herhalen, niemand. Een saai eitje dus. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is….ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging.

A: Een achtervolging?!?!?!?!?

B: Ja.

A: Met een eitje?

B: Ja.

A: Waar niemand aan mag komen?

B: Klopt.

A: Maar hoe en en wat…pfff…èn, èn, èn?

B: Meer kan ik er helaas niet over zeggen.

Twee droogkomische mimers bewaken de actieheld Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit ook thuis.

Met workshop! Na afloop van de voorstelling Eitje mogen de kinderen het toneel op en mogen ze ‘zelluf’ in de rol van de bewaker of het Eitje stappen. Eerst gaan we aantal keer met de lift omhoog en naar beneden. We leren de kinderen het Mini-MoMa-museumpje-lied. Tot slot wordt iedereen een ei en verzinnen ze zelluf wat er uit dat ei tevoorschijn kan komen. Hiervan maken we een reeks bewegingen op het Mini-Moma-lied.

Worldtour Eitje

In 2015 ging Eitje in première en in 2017 werd de voorstelling hernomen. Na ruim 150 keer spelen voor Nederlandse peuters en kleuters maakte de voorstelling vanaf 2018 een internationale tournee en speelde in Ierland, de Verenigde Staten, Egypte, Oekraïne en Zuid-Korea. In 2021 toeren we op veler verzoek weer door Nederland.

Quotes

”Eitje is een erg grappige, compacte levendige voorstelling; een heerlijk halfuurtje CKV voor peuters en kleuters. Aangekondigd voor kinderen van drie en ouder, maar kinderen van acht zullen er ook veel plezier aan beleven. Net zoals ouders trouwens.” Theaterkrant.

”Leuke voorstelling voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders.”  I Love Theater

  • Makers
  • Regie, idee: Willemijn Zevenhuijzen
  • Spel: Lisa Groothof, Dwayne Toemere
  • Met dank aan: William Dashwood, Dorien Folkers, René Geerlings, Andrea Spoor, Eitje

 

Willemijn Zevenhuijzen

Willemijn Zevenhuijzen is in 2000 afgestudeerd aan de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na haar afstuderen werkte ze met verschillende regisseurs, waaronder Jetse Batelaan, Noël Fischer, Jef Van gestel, Sanne van Rijn/Anneke Sluiters en René Geerlings/Job Raaijmakers. Ze richtte haar eigen gezelschap Pink Flamingooo op. In 2016 werd Willemijn genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. Sinds 2019 is Willemijn lid van het artistieke team van Theater Artemis.

Trailer Eitje (3+) - Maas theater en dans

Praktisch

prijzen
  • Kinderen: 4 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

1ste kl tot 1ste lj

duur: 35 min

max 50 kinderen per voorstelling

Vraag gratis vervoer aan bij De Lijn via dynamoOPWEG