De Spoel

foyerconcert Croque Musique

De Spoel – toen nog Tom S. & het Mooiste Orkest van de wereld – debuteerde in 2014 met de EP “Op een briefke”. Drie jaar later verscheen het eerste volwaardige album “Al wat goed is”; een nostalgische plaat over samen groot worden en het verlies van onschuld.

De Spoel is het collectief rond Tom Spoelders, dat samen arrangementen maakt ten dienste van Het Lied. Soms poppy, soms folky, altijd volks en nooit plat. Nederlandstalig, omdat in het Engels schrijven te moeilijk is en mensen – of ze nu willen of niet – beter luisteren als ze in hun eigen taal worden toegezongen. Nederpolka of Flandrienfolk volgens sommigen, het mooiste orkest van de wereld volgens Tom. 

Tom en Sofie brengen tweestemmig hun warme, herkenbare liedjes die tijdloos willen zijn.

Bart Peeters: "Aangename naïviteit in de muziek, klinkt echt. Ik vind Troostwals bv eerlijker dan Fix You van Coldplay, het zit inhoudelijk in die hoek..." (over de EP "Op een briefke")

Gert Vanlerberghe (Luminous Dash): "Spoelders speelt niet zelden op subtiele, tedere en soms grappige wijze met de Nederlandse taal. (...) een geslaagd debuut vol warme kleinkunstmeezingers voor zondagmorgen bij de koffiekoeken, of voor in de wagen, om onderweg naar Planckendael luidkeels mee te zingen." (Over "Al wat goed is")


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren: 11.45 u

Aanvang: 12.10 u