DE MEESTER (L1, L2, L3)

Kleinood – Jelle Marteel

Iedere ochtend komen ze aan als eerste.

Iedere avond vertrekken ze als laatste.

Iedere dag leren ze kinderen in de klas hoe letters woorden vormen en hoeveel appels Jantje overhoudt als hij er zes afgeeft aan Mieke.

 

Zijn het tovenaars? Leeuwentemmers? Virologen?

Nee, deze helden noemen we ‘juffen’ en ‘meesters’!’                     

En ze toveren de wildste leeuwen om tot wijze uilen.

Maar wie zijn ze als ze niet op school zijn? Wat ligt er in hun winkelkarretje? Waar wonen ze en klinkt hun stem daar ook zo luid als in de klas?                                                            

In de klasvoorstelling ‘De Meester’ komt een nieuwe meester de echte juf of meester “een uurtje vervangen”. Wat begint als een gewone les, verandert in een absurd verhaal over het echte leven van deze meester, buiten de school. Ook hij blijkt maar een mens te zijn die soms ruzie maakt met zijn moeder, spijt heeft maar de brokstukken altijd weer aan elkaar tovert.

‘De Meester’ gaat over wat echt schuil gaat achter de façade van een juf of meester en dat straffe helden ook heel kwetsbaar kunnen zijn.

tekst & spel: Jelle Marteel     

 ‘De Meester’ is de tweede productie van het nieuwe theatergezelschap Kleinood. Hiermee maakt Jelle Marteel intieme theatervoorstellingen voor een jong publiek.
Het eerste Kleinood-project is ‘Wij, De Wereld’ i.s.m. Spinrag Kinderkunstenfestival 2020. Eerder schreef en regisseerde Marteel voor het productiehuis 4Hoog de klasvoorstelling ‘Het Meisje in de Gele Jas’ dat ook uitgebreid mocht spelen in Op Visite. 
Praktisch

prijzen
  • Prijs per leerling: 4 euro
locatie
  • Op locatie in uw school

Extra

De voorstelling wordt enkel opgevoerd in een klas​, NIET in een turnzaal of polyvalente ruimte. Acteur en theatermaker Jelle Marteel neemt de plaats in van de vaste leerkracht. Twee klassen per dag, bij voorkeur van dezelfde leeftijdsgroep. Eén klas meteen na de onderbreking in de voormiddag
en één klas meteen na de middagpauze

Duur: 45 min.

Educatieve map beschikbaar.

Speeldata 2021

  • ma 4 jan tot vrijdag 12 feb
  • ma 22 feb tot vr 26 feb
  • woensdag 3 maart
  • ma 8 maart tot vr 26 maart
  • woensdag 31 maart
  • ma 19 apr tot do 22 apr
  • ma 26 apr, di 27 apr