Bloemen noch kransen - Quinten en Sander van The Calicos eren George Harrison

met The Moonlovers en Herwig Verhovert (VRT radio 1)

Diep bedroefd maar met grote dankbaarheid geven wij u kennis van “Bloemen noch kransen”, een concertreeks waarin levende muzikanten hun overleden helden eren.
Het orkest van 'The Moonlovers” zal de centrale gast in alle waardigheid bijstaan. Herwig Verhovert (VRT Radio 1) leidt de plechtigheid in goede banen en wijdt de homilie aan interessante weetjes over de overleden artiest. Het concert vindt plaats in besloten kring. Nadien is er aan de bar gelegenheid om de muzikanten te groeten.

Quinten en Sander van The Calicos eren George Harrison

Quinten Vermaelen is naast songwriter ook zanger en gitarist. Sander Smeets speelt meerdere instrumenten maar kan ook zingen. Samen met nog vier andere jonge bandleden vormen zij The Calicos, de winnaars van Humo’s Rock Rally 2018.
The Calicos veroverden tijdens de finale in de AB iedereens hart door hun pure en degelijke sound. Oude muziek door jonge zielen, interessant en opwindend.

George Harrison (1943 – 2001) was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Aanvankelijk stond hij als songwriter in de schaduw van John Lennon en Paul McCartney maar daar kwam na het verschijnen van de elpee Abbey Road terecht een einde aan.

Met hun spelplezier nemen The Moonlovers het publiek telkens weer mee in hun muzikale trip. Zij oogstten dan ook al talrijke successen op straatfeesten, pleinen, kastelen, kroegen en straks in de crypte van de Sint-Pauluskerk.

Herwig Verhovert presenteerde jarenlang muziekprogramma’s (Exit, Classics, Radio 1 Sessies) en maakte tot voor kort deel uit van de ploeg rond Jan Hautekiet. Momenteel bouwt hij mee aan De Wereld van Sofie (Radio 1).


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • VVK: 10 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

Deuren open: 19.30 uur

Concert: 20 tot 22 uur

Vanaf 22 uur: afterdrink in Het Stadsmagazijn