Assunta & The light orchestra

Foyer- en terrasconcert Croque Mondial

Lange naam voor dit duo. Maar het muzikale hart en unieke stemgeluid van zangeres/songwriter Assunta Mandaglio en het virtuoze gitaarspel van Pieter Thys maken van hen een band met allure. Naast eigen muzikale projecten die ze de laatste 15 jaar realiseerden met o.a. Assunta Mano, Buscemi, Troissoeur, Millenniums, Tribe, … creëerden ze samen ook 3 cd’s onder de naam Balaxy Orchestra. Hier startte de intense samenwerking in songwriting die zich sinds 2012 heeft verder gezet onder de naam Assunta & The Light Orchestra.

Na hun eerste studioalbum “OCCUPIED BY THE SUN” (2014) en een live album is er nu hun tweede studioalbum “SILENT REVOLUTION”. Assunta & The Light Orchestra gaat op dit album zowel thematisch als soundmatig een stap verder. Warm onthaald in de Arenbergschouwburg Antwerpen!

Bijzonderheden zijn het aparte stemgeluid van Assunta en het gitaarspel van Pieter Thys, die zelf ontworpen gitaren bespeeld en niet zelden experimenteert met loops. De interactie tussen dit duo, de intense zang en de sfeervolle, akoestische begeleiding resulteert in krachtige en pure songs!

Recensie Gazet Van Antwerpen / Recensie Da Music

(c) Johan Bertels

Bahia by Assunta & The Light Orchestra Live at Kaleidoscoop 2014


Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Deuren: 11.45 u

Aanvang: 12.10 u

De publieksopstelling is aangepast aan de coronamaatregelen. We voorzien plaatsen voor verschillende bubbels en creëren voldoende afstand waar nodig.