Prêt-à-Aimer

Aïcha Cissé/kunstZ

Haar geboorte was een flop en haar zoektocht naar een lief vervloekt. Ze is klaar voor de liefde, nu die man nog.  

Prêt-à-Aimer is een voorstelling met grappige en triestige anekdotes. Een prettig gestoorde kijk op de liefde. Aïcha tracht het universeel verlangen naar liefde te ontrafelen. Met semi-autobiografische elementen en een melting pot aan getuigenissen licht ze een tip van de sluier op.

Prêt-à-Aimer is een bij momenten hilarische monoloog met veel vragen en hopelijk tal van antwoorden waar we allemaal misschien wel (stiekem) op wachten.

Sinds januari 2016 verzamelt Aicha grappige én triestige anekdotes, oude én nieuwe romantische verhalen en visies over de liefde. Leggen al die verschillende verhalen de universele grondlagen bloot van ons samen of alleen zijn?
‘Prêt-à-Aimer’ was als work in progress te zien onder de werktitel ‘Geen Lief’ tijdens Mestizo Arts Festival op 18 oktober 2016.

Spel en concept: Aïcha Cissé
Coach en dramaturgie: Nele Vereecken
Productie: kunstZ

Over Aïcha Cissé
Aïcha Cissé (°Senegal) was eerder te zien in het veel gespeelde en succesvolle ‘Dis-moi wie ik ben’, een productie van ’t arsenaal & GEN2020. Daarnaast speelde Aïcha ook in ‘Scarlatti’, een regie van Frans Marijnen voor ’t arsenaal, en in ‘Konijn met pruimen’ van Laika en Het Bos, in een regie van Jo Roets.
Aïcha wordt gecoachte door Nele Vereecken. Nele volgde RITCS in Brussel en heeft naast haar eigen acteer- & makerswerk ervaring met het coachen van spelers. Ze coachte ‘Mon Noord’, een monoloog van Jovial Mbenga, en werkte o.a. als regisseur en coach voor De Figuranten en Theater Tartaar.

Lees hier een recensie van De Morgen

Reportage ATV 100% cultuur


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Kansentarief: 2 euro
  • VVK: 8 euro
  • kassa: 10 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen