Muziek in de Wijk

Elegastplein | Trio Dala en Abdul & The Gang (Frankrijk)

Voorprogramma - Trio Dala

Trio Dala bestaat uit Daniel González (gitaar, zang, cajón), Daniel Menezes (basgitaar) en Laura Senior (klarinet). Ze brengen relaxte ritmes in een intieme sfeer en nemen luisteraars mee naar warme zomeravonden aan het strand, waar jazzimprovisaties de kustlijn raken.
De invloed van ieders achtergrond geeft hun muziek kleur. Ze spelen eigen nummers met invloeden uit verschillende stijlen zoals Bossa Nova, Rumba, Hiphop en jazz.
Ze gaan verder dan de standaard maatsoorten en experimenteren met verschillende ritmes, maar ondanks de complexiteit blijft het voor het publiek een makkelijk beluisterbare ervaring.
Leuk om te weten is ook dat 'DaLa' in het Xhosa het 'creëren van nieuwe dingen' en in het Sanskriet 'een lotusblad' betekent. Deze symboliek weerspiegelt hun artistieke visie en hun drang naar innovatie. 
 

Hoofdprogramma - Abdul & The Gang (Frankrijk)

De naam alleen al doet je goesting krijgen om te dansen. Abou aka Abdul is geboren in een klein dorpje in het oosten van Marokko, nabij de Algerijnse grens. Hij mixt als geen ander de ritmes uit de Maghreb, zoals gnawa en chaabi met psychedelische rock, sufi en funk. Samen met zijn gang tovert hij de woestijn om tot de Far West.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Elegastplein - Europark, 2050 Linkeroever

Extra

18:00     Plein open

18:30     Voorprogramma

20:00     Hoofdprogramma